Novice


Arhiv: Vabilo: Japonsko popoldne na Vegovi

Vegova Ljubljana in Gospodarska zbornica Slovenije v sodelovanju z Veleposlaništvom Japonske v Sloveniji vljudno vabita na

JAPONSKO POPOLDNE NA VEGOVI

6. novembra 2012 ob 13. uri

v šolsko knjižnico

Elektrotehniško-računalniške strokovne šole in gimnazije Ljubljana,

Vegova 4, Ljubljana

Na srečanju bodo gostje spregovorili o Japonski, deželi vzhajajočega sonca, svetovni gospodarski velesili, o njeni kulturi, poslovnem okolju in šolskem sistemu.

Nj. eksc. Toshimitsu ISHIGURE, veleposlanik Japonske v Sloveniji, bo predstavil Japonsko, njen šolski sistem in projekte, s katerimi japonskim in tujim dijakom / študentom omogočajo pridobitev dodatnega in poglobljenega znanja in medkulturno spoznavanje.

Marko JARE, vodja področja na GZS, bo spregovoril o lastnih izkušnjah in spoznanjih ob srečevanjih z Japonsko.

Uspešno sodelovanje med slovenskim in japonskim podjetništvom nam bo predstavil  Hubert KOSLER, direktor Yaskawa Slovenija d. o. o., evropskega robotskega centra in največjega svetovnega proizvajalca industrijskih robotov japonske korporacije Yaskawa Electric. Center je strateški dobavitelj za vsa Yaskawina evropska hčerinska podjetja, razvili so tudi izobraževalne programe, ki jih izvajajo v svojem podjetju.

Na japonskem trgu so prisotna tudi slovenska podjetja in svojo zgodbo o uspehu nam bo razkril Jure POMPE, direktor podjetja Xlab, d. o. o., uspešnega slovenskega podjetja, ki je specializirano za programske rešitve ISL Online za računalniško podporo na daljavo, oddaljen dostop, spletni pogovor v živo in spletne sestanke, dobitnik številnih domačih in tujih nagrad za poslovno uspešnost.

V podjetju Robotina, d. o. o., je na izmenjavi japonski študent Kentaro MURATA, ki bo z nami delil izkušnjo dela v slovenskem podjetju in primerjal življenje japonske in slovenske mladine.

Prisotne bodo nagovorili in pozdravili povabljeni gostje iz Ministrstva za izobraževanje, znanost, kulturo in šport .

Svojo udeležbo potrdite na: uprava@vegova.si

 

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.