Novice


Arhiv: Japonsko - slovensko tehnološko srečanje

Japonsko - slovensko tehnološko srečanje

sreda, 24. oktober 2012, ob 9. uri na GZS, dvorana A

Javna agencija za tehnološki razvoj RS (TIA) v sodelovanju z Gospodarsko zbornico Slovenije, Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo RS ob podpori Ministrstva za zunanje zadeve RS organizira Japonsko – slovensko tehnološko srečanje, ki bo v sredo, 24. oktobra 2012, na Gospodarski zbornici Slovenije.

V okviru srečanja bosta Tehnološka agencija Slovenije (TIA) in Japonska agencija za nove energetske in industrijske tehnologije (NEDO) podpisali sporazum o sodelovanju na področju naprednih industrijskih tehnologij, ki se vključujejo v koncept gradnje t. i. pametnih mest. Poleg tehnološkega sodelovanja med podjetji obeh držav sporazum predvideva tudi izmenjavo informacij o tehnoloških kompetencah in dosežkih, strateško sodelovanje in skupne nastope slovenskih ter japonskih podjetij na mednarodnih trgih. Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo, mag. Radovan Žerjav, in predsednik GZS, mag. Samo Hribar Milič, bosta podpis sporazuma in prvo tehnološko srečanje pozdravila z uvodnima nagovoroma.

Tema prvega srečanja so tehnologije za pametna omrežja in pametne hiše. Predstavila se bodo tako slovenska kot japonska visoko tehnološka podjetja, ki že sodelujejo oziroma so zainteresirana za sodelovanje v skupnih tehnoloških iniciativah na navedenem področju.

PROGRAM

NEDO je agencija Japonskega ministrstva za gospodarstvo, trgovino in industrijo z več kot 1.000 zaposlenimi in mrežo enot po celem svetu. V skladu z nacionalno strategijo intenzivno investira v razvoj tehnologijza trajnostni razvoj in zagotavlja podporo japonskim podjetjem pri aplikaciji ter uveljavljanju njihovih tehnologij na svetovnih trgih.

Prijave za udeležbo na srečanju sprejema Center za mednarodno poslovanje pri GZS, Marko Jare, tel.: 01 5898 158, e-pošta: marko.jare@gzs.si.

 

 


Pripeti dokumenti

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.