Novice


Arhiv: Program Vseživljenjsko učenje - speciminar

Priprava projektne prijave na razpis v okviru programa Vseživljenjsko učenje – poudarek na CENTRALIZIRANIH AKCIJAH

 12. september 2012, 9.00 – 15.00

Gospodarska zbornica Slovenije, Dimičeva 13, Ljubljana

dvorana B / 1. nadstropje

Gospodarska zbornica Slovenije in Pro-Eco d. o. o. vas vabita na delavnico »Priprava projektne prijave na razpis v okviru programa Vseživljenjsko učenje 2012« s poudarkom na centraliziranih akcijah, ki bo 12. septembra 2012 na Gospodarski zbornici Slovenije.

V začetku avgusta so se zadnjič v tej finančni perspektivi odprli centralizirani razpisi programa Vseživljenjskega učenja (VŽU). Čeprav je program na prvi pogled namenjen predvsem organizacijam, ki se ukvarjajo z izobraževanjem in usposabljanjem, je zanimiv tudi za podjetja, ki lahko nudite podporo izobraževanju prek e-učenja, ki želite svoje znanje prenesti na druge ciljne skupine doma in v tujini, dodatno usposobiti svoje zaposlene, razvijati ključne kompetence ali pripraviti širše akcije osveščanja.

Program VŽU je namenjen praktično vsem, ki sodelujejo v procesu izobraževanja ali usposabljanja kot izvajalci ali ponudniki podpornih storitev (razvoj e-storitev, promocijskih akcij itd.). Obseg dodeljene finančne pomoči in trajanje projektov se razlikujeta glede na dejavnike, kot sta vrsta projekta in število vključenih držav. Prvi roki za oddajo vlog so že v začetku decembra letos, najzanimivejši razpisi pa imajo rok februarja / marca 2013.

Splošne prednostne naloge programa:

1. Razvoj strategij za vseživljenjsko učenje in mobilnost.

2. Spodbujanje sodelovanja med okolji izobraževanja, usposabljanja in dela.

3. Podpiranje začetnega in nadaljevalnega usposabljanja učiteljev, vodij usposabljanj ter vodij zavodov za izobraževanje in usposabljanje.

4. Spodbujanje pridobivanja ključnih kompetenc s sistemom izobraževanja in usposabljanja.

5. Spodbujanje socialne vključenosti in enakosti spolov v izobraževanju in usposabljanju, vključno z vključevanjem migrantov in Romov.

PODROBEN OPIS DELAVNICE

Pregled in razlaga najavljenih razpisov v okviru programa Vseživljenjsko učenje ter Konzerviranje projektnih idej

Projekti programa Vseživljenjskega učenja – centralizirane akcije so mednarodni. Za uspešno konkuriranje v poplavi prijav je potrebno slediti spremembam v trendu priprave projektov, saj predstavlja pravilno branje razpisne dokumentacije samo osnovo za uspešno prijavo. V preteklosti se je večkrat zgodilo, da podjetja niso imela dovolj časa za pripravo kakovostne vloge, niti niso poznala trendov, ki se iz leta v leto pri prijavah spreminjajo. Na delavnici se bomo zato posvetili izključno pripravi projektnega predloga v skladu z razpisno dokumentacijo in obstoječimi trendi, kar bo podprto s konkretnimi primeri v preteklosti odobrenih projektov.

Delavnica bo razdeljena na 2 dela, in sicer:

a) V sklopu 1. dela delavnice bomo na praktičen in fokusiran način pregledali vsebino razpisne dokumentacije in uspešne obstoječe projekte, ki vključuje:

  • operativni program Vseživljenjskega učenja;
  • pogoje za prijavitelje in partnerje;
  • merila projektnih predlogov in finančne kriterije;
  • evalvacijski list;
  • priročnik za prijavitelje ter
  • dokumentacijo uspešnih tekočih projektov LLP, saj se projekt s prijavo šele zares začne.

b) V sklopu 2. dela delavnice bomo simulirali pripravo projektne ideje in vam približali orodja za Konzerviranje® projektnih idej. Glede na potrebe udeležencev se bomo naučili pripraviti inovativno in kreativno projektno idejo po 9 zaporednih korakih. Le-ta je pogoj za iskanje projektnih partnerjev in uspešno konkuriranje na razpisih.

V okviru delavnice se bomo dotaknili tudi vloge pristojnih organov oziroma njihovih zahtev v odnosu do prijaviteljev.

Delavnica bo lepa priložnost za vzpostavljanje partnerskih stikov in skupno sodelovanje v projektih.

Za drugi del delavnice - konzerviranje idej – boste potrebovali prenosni računalnik (oz. papir in pisalo).

Kotizacija za udeležbo na delavnici znaša 160 evrov za posameznega prijavljenega udeleženca (DDV je vključen v ceno), člani GZS imajo popust in s popustom kotizacija znaša 50 evrov (DDV je vključen v ceno). Kotizacija se plača ob prijavi na TRR GZS 02924-0017841495, sklic 1510-136.

Prijave (elektronska prijavnica spodaj) sprejemamo do 7. septembra 2012 oziroma do zasedenosti prostih mest.

Prosimo, da na delavnico prinesete potrdilo o plačani kotizaciji.

Za več informacij smo vam na voljo na e-naslovu: masa.repez@gzs.si.

 

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.