Novice


Arhiv: Vabilo na delegacijo v Brazilijo

Vabilo k sodelovanju­ v gospodarski delegaciji

ob predvidenem obisku predsednika Vlade RS Janeza Janše

med 18. in 22. junijem 2012 v Braziliji

V sklopu načrtovane udeležbe predsednika Vlade Republike Slovenije Janeza Janše na konferenci Združenih narodov o trajnostnem razvoju, ki bo od 20. do 22. junija 2012 v Riu de Janeiru v Braziliji, Ministrstvo za zunanje zadeve RS med 18. in 20. junijem 2012 pripravlja gospodarsko delegacijo v Sao Paulo.

Za sodelujoče gospodarstvenike bo ob tej priložnosti organizirana slovensko-brazilska poslovna konferenca, kjer bodo potekala dvostranska poslovna srečanja med zainteresiranimi slovenskimi in brazilskimi podjetji. V skladu z izraženimi interesi bodo organizirani tudi ločeni sektorski dogodki.

Brazilija je glede na moč svojega gospodarstva vodilna država v Latinski Ameriki. S svojim ogromnim trgom predstavlja velik potencial tudi za internacionalizacijo slovenskega gospodarstva. Priložnosti za slovenska podjetja se kažejo predvsem na področju informacijske tehnologije in telekomunikacij, avtomobilske industrije, energetike in obnovljivih virov energije, logistike, turizma, strojništva in (kmetijske) mehanizacije, elektronske industrije in varnostne opreme, gradbeništva in nišnih visoko-tehnoloških izdelkov.

Okvirni program predvideva odhod 18. junija 2012, poslovno konferenco v Sao Paulu 19. junija, in odhod iz Brazilije proti Sloveniji predvidoma 20. junija.

Sodelovanje v gospodarski delegaciji ponuja tudi priložnost za udeležbo zainteresiranih podjetij na spremljajočih dogodkih konference Organizacije združenih narodov o trajnostnem razvoju, ki bo od 20. do 22. junija 2012 v Riu de Janeiru.

V kolikor ste zainteresirani za udeležbo, vas naprošamo za izpolnitev elektronske prijavnice do petka, 6. aprila 2012.

O nadaljnjih organizacijsko – logističnih in vsebinskih podrobnostih vas bomo sproti obveščali.

Za dodatne informacije se lahko obrnete na Ministrstvo za zunanje zadeve.

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.