Novice


Arhiv: Indijsko popoldne na Vegovi, 9.5.2012

Indijo je Mark Twain je v prejšnjem stoletju opisal z naslednjimi besedami: "Indija je dežela sanj in romanc, neverjetnega bogastva in obupne revščine, svet palač in barak, tigrov in slonov, stotin ljudstev s stotimi jeziki, tisoč religijami in dvema milijonoma bogov". Z istimi besedami, bi lahko Indijo opisali tudi danes. Nataša Turk, avtorica poslovnega priročnika Indija – potrošniška Koromandija, dodaja, da je Indija tudi dinamičen, stabilen, predvsem pa perspektiven trg prihodnosti.

Vegova Ljubljana in Gospodarska zbornica Slovenije vljudno vabita na predstavitev indijskega poslovnega okolja, šolskega sistema, poslovne kulture in bogate kulturne dediščine, ki bo

9. maja 2012 ob 14. uri v šolski knjižnici

Elektrotehniško-računalniške strokovne šole in gimnazije Ljubljana,

Vegova 4, Ljubljana.

Nj. eksc. Jayakar Jerome, veleposlanik Indije v Republiki Sloveniji, bo predstavil Indijo, njen šolski sistem in projekte, s katerimi v Indiji spodbujajo razvoj, znanje in kompetence mladih.

Nataša Turk, vodja področja na GZS, je zapise za svoj priročnik o indijskem poslovnem trgu črpala iz lastnega preučevanja različnih aspektov indijskega življenja, zlasti pa poslovanja oziroma tamkajšnje poslovne kulture, tudi med obiski Indije.

Na indijskem trgu so prisotna tudi slovenska podjetja. Svojo zgodbo o uspehu nam bosta razkrila Čedomir Jakovljević, predsednik upravnega odbora Infotehne Group, ki med drugim razvija rešitve za obvladovanje poslovnih procesov indokumentov, ter Andrej Verbančič, direktor podjetja Robotina d. o. o., ki so v indijsko poslovno okolje vnesli svoj sistem nadzora fotovoltaičnih elektrarn.

Potrdite svojo udeležbo do ponedeljka, 7. 5. 2012 na: uprava@vegova.si.

Vljudno vabljeni!

URADNO VABILO


Pripeti dokumenti

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.