Novice


Arhiv: Minas Gerais – regija poslovnih priložnosti

Elektronika, biotehnologija, metalurgija, prehrambena in avtomobilska industrija, energetika in informacijska tehnologija naj bi bila po mnenju predstavnice gospodarskega združenja brazilske regije Minas Gerais (FIEMG), Kellen Marcia Veloso, področja z največ potenciala v tej regiji. Velosova je predstavila omenjeno regijo in njene poslovne potenciale v okviru svojega dvotedenskega gostovanja na Gospodarski zbornici Slovenije pod okriljem projekta AL-Invest.

Največji delež izvoza te regije v Slovenijo, kar 92 odstotkov, predstavljajo prehrambeni izdelki, kot so čaj, kava in začimbe, na uvozni strani pa je na prvem mestu električna oziroma elektronska oprema, ki predstavlja 78 odstotkov celotnega deleža.

Da gre za deželo ogromnih razsežnosti, pove tudi podatek, da v regiji živi skoraj 20 milijonov prebivalcev, s čimer se uvršča na drugo mesto po poseljenosti in na tretje po višini bruto domačega proizvoda (194,81 milijarde dolarjev).

V gospodarstvu predstavljajo največji delež storitve (58 odstotkov), približno tretjino industrija in desetino kmetijstvo oziroma živinoreja. Področje slovi po svoji težki industriji: v Minas Geraisu proizvedejo kar 37 odstotkov celotne proizvodnje jekla v državi in skoraj 28 odstotkov državne proizvodnje livarskih zlitin, so največji brazilski proizvajalci in izvozniki surovega železa in največji proizvajalci cementa v državi.

Regija je znana tudi po svoji sloviti kavi in je v samem vrhu po proizvodnji kave v Braziliji. Zanemariti pa ne gre tudi tamkajšnje avtomobilske industrije: v Minas Geraisu se nahaja drugi največji avtomobilski center, kjer izdelajo več kot petino celotne proizvodnje avtomobilskih delov v državi.


Kontakt za Brazilijo:

mag. Maša Repež
Center za mednarodno poslovanje pri GZS
T: 01/5898 113
E: masa.repez@gzs.si

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.