Novice


Arhiv: Dan Avstrije na GZS

V torek, 13. novembra, je bila Gospodarska zbornica Slovenije v znamenju Avstrije. V tem okviru sta se odvila dva vzporedna seminarja.

Prvi, namenjen predstavnikom avstrijskih podjetij s področja kovinsko predelovalne industrije, je le-te seznanil s slovenskim poslovnim okoljem ter trendi slovenske kovinsko predelovalne industrije. Drugi, namenjen slovenskim udeležencem, pa je predstavil avstrijsko kovinsko predelovalno industrijo. Predstavniki Austrian Business Agnecy, Styrian Business Promotion Agency in Univerze Leoben, so predstavili kovinsko predelovalno industrijo kot eno ključnih avstrijskih industrij, katere vrednost proizvodnje podjetij iz panoge strojegradnja ter jekleni in kovinski izdelki je samo v letu 2011 dosegla 36,5 milijarde evrov.

Pregledu panoge, s poudarkom na zvezni deželi Štajerski, je sledila predstavitev priložnosti, ki jih Avstrija in dežela Štajerska ponujata slovenskim podjetjem, ki v Avstriji želijo ustanoviti podjetje, tam iščejo poslovne partnerje oziroma kupce ter priložnosti za sodelovanje v skupnih raziskovalnih projektih. Seminarjem je sledilo srečanje avstrijskih in slovenskih podjetij s področja kovinsko predelovalne industrije. Na individualnih pogovorih, ki so bili že peto leto zapored, je sodelovalo 25 avstrijskih in 24 slovenskih podjetij.

 

Srečanje slovenskih in avstrijskih kovinarjev na GZS

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.