Novice


Arhiv: Boljše delovno okolje za boljše sodelovanje

V torek, 19. junija 2012, je Fakulteta za upravo Univerze v Ljubljani v sodelovanju z Gospodarsko zbornico in drugimi partnerji v okviru projekta "Izboljševanje delovnega okolja z inovativnimi rešitvami – INODEL"organizirala mednarodno konferenco z naslovom "Boljše delovno okolje za boljše sodelovanje".

Na konferenci, kjer so zbrane pozdravili minister za delo, družino in socialne zadeve, mag. Andrej Vizjak, predsednik Gospodarske zbornice Slovenije, mag. Samo Hribar Milič in dekanja Fakultete za upravo Univerze v Ljubljani, prof. dr. Stanka Setnikar Cankar, so bile predstavljene ugotovitve projekta, in sicer številne priložnosti, ki jih prinašajo inovativne rešitve v delovno okolje.

 
               minister Andrej Vizjak                             predsednik GZS mag. Samo Hribar Milič

 
   dekanja prof. dr. Stanka Setnikar Cankar           pogled na udeležence konference

Med drugim so to dvig zadovoljstva zaposlenih pri delu, izboljšanje delovnih odnosov in posledično tudi ekonomski učinki. Veliko težav zaradi neustreznega delovnega okolja se odraža v čustveni izčrpanosti zaposlenih in posledično v razmeroma veliki začasni odsotnosti z dela. V Sloveniji je dnevno bolniško odsotnih med 30.000 in 40.000 zaposlenih, Slovenija pa na ta račun letno izgubi več kot 10 milijonov delovnih dni. Naložba v boljše delovno okolje prinaša torej možnosti boljšega sodelovanja pri delu, znižuje pa tudi razmeroma visoke stroške odsotnosti z dela. Zaključki konference so bili, da dobra praksa varnega, zdravega in prijaznega delovnega okolja lahko prinaša številne prednosti tako organizacijam kot zaposlenim.

Predsednik Gospodarske zbornice Slovenije, mag. Samo Hribar Milič, je ob tej priložnosti izpostavil, da bo samo zadovoljstvo zaposlenih doprineslo k dobrim kompetencam ljudi in da ima veliko srednje velikih slovenskih podjetij urejena delovna okolja, urejene odnose in sistem napredovanja, take pozitivne prakse pa je potrebno izpostavljati.

 

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.