Novice


Arhiv: Dan Afrike na GZS

Gospodarska zbornica Slovenije je v petek, 18. maja 2012, organizirala »Dan Afrike na GZS«. Udeležili so se ga predstavniki enajstih afriških veleposlaništev, ki pokrivajo Slovenijo, ter predstavniki 40 slovenskih podjetij.

 

Namen dogodka je bil skozi kratka bilateralna srečanja omogočiti slovenskim podjetjem pridobiti koristne kontakte in informacije na posameznih afriških trgih ter jim na ta način omogočiti potencialne vstope na tuje trge v Afriki.

Afrika je sicer celina, kjer je slovensko gospodarstvo sorazmerno malo prisotno. Predstavlja samo en odstotek celotne slovenske zunanje trgovine. Po drugi strani pa je ta ista celina priložnost in izziv, ki v razmerah globalnega poslovanja in svetovne gospodarske krize predstavlja potencial pri širitvi internacionalizacije slovenskih podjetij.

Gospodarska zbornica Slovenije lahko s svojo mrežo na trgih Afrike ustrezno svetuje tako pri kontaktih kot tudi pri informacijah ter organizaciji dogodkov. Člani Gospodarske zbornice Slovenije ste zato vljudno vabljeni, da izkoristite to možnost.

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.