Novice


Arhiv: Nigerija - afriški velikan, lačen novih poslov

Ob prvi obletnici ustanovitve Slovensko-nigerijske gospodarske zbornice je le-ta v sodelovanju z Gospodarsko zbornico Slovenije 21. oktobra 2014 v Ljubljani pripravila predstavitev možnosti, priložnosti in izzivov pri poslovanju z Nigerijo ter B2B srečanja z nigerijskimi poslovneži.
 

 

Od leve proti desni: Aleš Cantarutti, Emeka Unachukwu, dr. Janez Podobnik in Obioma Nzewuji

Uvodoma sta udeležence nagovorila direktor Centra za mednarodno poslovanje pri GZS, Aleš Cantarutti, ki meni, da nigerijsko gospodarstvo ponuja realne priložnosti za slovenska podjetja in pozdravlja tovrstne promocije nigerijskega gospodarstva v Sloveniji, ter vršilec dolžnosti generalnega direktorja ICPE dr. Janez Podobnik. Slednji je omenil, da se Nigerija aktivno udeležuje in vsako leto predstavlja na dogodku Dan Afrike v Ljubljani, ki poteka od leta 2012 dalje in bo drugo leto organizirana četrtič zapored.

V duhu osnovnega poslanstva Slovensko-nigerijske gospodarske zbornice je njen predsednik Fred Uduma povedal, da zbornica članom nudi pomoč pri navezovanju poslovnih stikov, ustvarjanju partnerstev in preverjanju stikov ter poslovnih priložnosti.

Predsednik Gospodarske zbornice Port-Harcourt Emeka Unachukwu je med poslovne priložnosti največjega afriškega gospodarstva – Nigerije, ki v zadnjih petih letih raste s povprečno letno stopnjo rasti sedmih odstotkov, poleg tradicionalno izpostavljenega segmenta naftne industrije umestil tudi rešitve zanesljive in razpredene energetske oskrbe, pospešitev in razširitev IKT infrastrukture ter pocenitev storitvenih dejavnosti.

Udeležencem so se v drugem delu plenarnega dela dogodka predstavila slovenska podjetja Gecko, Geoportal in Sinergise, ki že uspešno poslujejo v Nigeriji.

 

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.