Novice


Arhiv: Srečanje z indijskimi razstavljavci na MOS-u

Na 47. Mednarodnem sejmu obrti in podjetnosti v Celju se jemed 10. in 15. septembrom 2014 v okviru indijskega nacionalnega paviljona in pod pokroviteljstvom indijskega ministrstva za podjetništvo National Small Industries Corporation Ltd. predstavilo osemnajst mikro in malih indijskih podjetij s področij kovinsko predelovalne industrije, orodjarstva, IKT, tekstilne industrije, rokodelskih izdelkov in darilnih programov.

Ob tej priložnosti je GZS z organizatorjem sejma, Celjskim sejmom, 11. septembra 2014 pripravila interaktivno srečanje z indijskimi razstavljavci ter udeležencem predstavila slovensko poslovno okolje, Luka Koper in Jadroagent International  pa sta predstavila svoji podjetji in Slovenijo kot logistično platformo za Centralno in Jugovzhodno Evropo.

Indijska mikro in mala podjetja vidijo možnosti za sodelovanje s slovenskimi partnerji vskupnih projektih, ki združujejo slovensko inženirsko znanje in tehnologija s prostimi proizvodnimi zmogljivostmi in ceneno indijsko delovno silo v boju s strašljivo, sicer ceneno, kitajsko konkurenco ter nadalje, da Slovenijo uporabljajo kot odskočno desko priprodoru na druge zahodnoevropske trge.

Slovensko podjetje Gama System je z indijskim partnerjem Netspider India podpisalo sporazum o sodelovanju na področju sistema upravljanja dokumentov in poteka dela.

 

Indijska podjetnica med predstavitvijo
dejavnosti svojega podjetja.

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.