Novice


Arhiv: Indijski transport in logistika v vzponu

K rasti indijskega sektorja transport in logistika prispevajo predvsem krepitev domačega povpraševanja, pojav novih nizkocenovnih prevoznikov ter izboljšane prometne povezave, sta strnjeno povzela gosta današnjega Indijskega sektorskega omizja na Gospodarski zbornici Slovenije.


Gostja tokratnega omizja sta bila K.U. Thankachen in Nilanjan Lahiri.

Napoved povprečne letne stopnje rasti do leta 2020 za letalski tovorni promet znaša 10,3 odstotka. Promet blaga preko pristanišč, ki sedaj opravijo (količinsko gledano) 90, vrednostno pa 70 odstotkov zunanje trgovine, bo do leta 2020 rasel povprečno osem odstotkov na leto. Delež transporta blaga, ki se opravi s kontejnerji, je 51 odstotkov od celotnega transporta, kar je relativno malo v primerjavi z razvitimi državam, kjer znaša ta delež tudi do 80 odstotkov. V porastu so skladiščne storitve, in sicer se pričakuje 16- do 18-odstotna letna rast segmenta do leta 2020.

GZS bo v okviru programa Go International Slovenia in v sodelovanju z Veleposlaništvom Indije mesečno organizirala indijska sektorska omizja z namenom približati potenciale indijskega trga slovenskim poslovnežem tudi preko vodilnih predstavnikov indijskih javnih podjetij, ki se udeležujejo enoletnih MBA študijskih programov ICPE-ja v Sloveniji.

 

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.