Novice


Arhiv: S Cucinom o kitajskem gospodarstvu

Predsednik Evropske gospodarske zbornice na Kitajskem (EUCCC), Davide Cucino, je na podlagi izsledkov raziskave, ki je bila nedavno narejena med evropskimi podjetji, delujočimi na kitajskem trgu, predstavil aktualne razmere kitajskega poslovnega in investicijskega okolja.

Na srečanju s slovenskimi podjetji, ki ga je v petek, 4. oktobra 2013, pripravila Gospodarska zbornica Slovenije, je ocenil, da se trg vedno bolj zapira in birokratizira. Upočasnjevanje kitajske gospodarske rasti kaže na potrebo po strukturnih reformah, ki bi izboljšale učinkovitost kitajske administracije, pospešile uveljavitev napovedanih gospodarskih reform, razpoložljivost finančnih sredstev za privatni sektor in tuje investitorje.

Slovenska podjetja se lahko poslužujejo navezovanja poslovnih stikov na Kitajskem tudi preko EUCCC direktorija podjetij in delovnih skupin zbornice. Glede dostopa na kitajski trg je evropskim malim in srednje velikim podjetjem na razpolago paleta storitev centra EU China SME centre, glede varovanja pravic intelektualne lastnine pa poizvedbena točka za področje intelektualne lastnine IPR SME help desk.

Predstavitev Cucina, EUCCC


Pripeti dokumenti

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.