Novice


Arhiv: Načrt aktivnosti v okviru programa Go International Slovenia

Tudi v letošnjem letu je bil izvoz ključno gonilo slovenskega gospodarstva. To bi se še občutneje skrčilo, če ne bi slovenski izvozniki dodatno okrepili svojo prisotnost na svetovnih trgih.

Pričakujemo, da bo rast izvoza v letu 2013 večja kot leto prej (+0,2 %), dokaj spodbudne pa so tudi napovedi za prihodnost izvoznikov. Kljub temu moramo v Sloveniji še več pozornosti nameniti promociji in konkretni podpori internacionalizacije gospodarstva, zlasti malih in srednje velikih podjetij.

Na Gospodarski zbornici Slovenije (GZS) bomo zato tudi v letu 2014 nadaljevali s programom »Go International Slovenia«, katerega namen je povečanje prisotnosti slovenskega gospodarstva na tujih trgih (rast izvoza in povečanje števila izvoznikov), razpršitev izvoznih trgov ter posledično krepitev konkurenčnosti slovenskih izvoznikov. Program je vključen v Partnerstvo za razvoj internacionalizacije slovenskega gospodarstva »Mednarodni izziv 2014«, ki ga pripravljajo in koordinirajo na Direktoratu za turizem in internacionalizacijo Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo Republike Slovenije.

NAČRT AKTIVNOSTI V 2014


Pripeti dokumenti

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.