Novice


Arhiv: Velik interes za sodelovanje z Italijani

Na Gospodarski zbornici Slovenije so se v sredo, 19. novembra 2014, v organizaciji Agencije ICE Ljubljana, Združenja gospodarskih zbornic Regije Furlanije Julijske krajine in GZS odvijala številna B2B srečanja med slovenskimi in italijanskimi podjetji.

Srečanja se je udeležilo 30 italijanskih in 40 slovenskih podjetij, ki so imela preko 300 sestankov. V Slovenijo so prišla predvsem podjetja s področja gradbeništva in notranje ter zunanje opreme, pa tudi prehrambenega sektorja, informacijske tehnologije in kovinske industrije ter zlatarstva.

Interes italijanskih podjetij je bil pretežno usmerjen v iskanje kupcev ter distributerjev za svoje proizvode, pa tudi možnosti dolgoročnega poslovnega sodelovanja. Delegacijo italijanskih podjetij sta vodila predsednika Gospodarskih zbornic Pordenone in Gorica, Giovanni Pavan in Gianluca Madriz. Po njunem mnenju je priložnosti za sodelovanje še veliko, predvsem pri oblikovanju skupnih nastopov tistih podjetij obeh držav, ki so sposobna oblikovati dodano vrednost v nadgradnji obstoječe proizvodnje in znanju obeh partnerjev. Zlasti so to področja kovinske in elektro industrije, pohištva in prehrane. Tako se je na primer v regiji Collio že oblikoval skupen konzorcij (»Consorzio Tutela Vini DOC Collio«) proizvajalcev slovenskih in italijanskih vin in prenosa znanja. Možnosti so tudi v turizmu in navtiki.

Upoštevaje velik interes na obeh straneh in glede na rezultate srečanj bodo tako italijanske kot slovenska gospodarska zbornica iskale možnosti nadgradnje tovrstnih srečanj tudi v letu 2015.

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.