Novice


Arhiv: Gruzijska delegacija na GZS

Ljubljana, 2. april 2014 – Na Gospodarski zbornici Slovenije se je včeraj mudila 16-članska delegacija iz Gruzije. Predstavniki podjetij in institucij s področja energetike so se na študijskem obisku, ki se bo nadaljeval v Avstriji in Nemčiji, seznanili z energetskim položajem Slovenije, aktualnimi projekti ter delovanjem pristojnih institucij.

Namen študijskega obiska po Evropi je izmenjava izkušenj in dobrih praks na tem področju, s čimer naj bi udeleženci pridobili potrebno strokovno znanje za izgradnjo nove strukture trga in vzpostavitev sodobnih sistemov trgovanja z električno energijo. Na dvodnevnem obisku v Sloveniji so tako med drugim obiskali organizatorja trga z električno Borzen in slovensko borzo električne energije SouthPool, sistemskega operaterja prenosnega omrežja, javno podjetje ELES, in Gospodarsko zbornico Slovenije.

Ob tej priložnosti jim je direktor Centra za mednarodno poslovanje pri GZS Aleš Cantarutti strnjeno predstavil gospodarsko sliko Slovenije. Pri tem je poudaril pomen izvoza in predstavil največje slovenske izvoznike. Direktor Združenja za izvedbeni inženiring Vekoslav Korošec je zbranim predstavil energetsko oskrbo Slovenije, proizvodnje zmogljivosti in nekaj aktualnih projektov, med njimi izgradnjo verige hidroelektrarn na Spodnji Savi.

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.