Novice


Arhiv: Danska – privlačen, a zahteven trg

V sredo, 3. decembra 2014, je na dvodnevni obisk v Kopenhagen (Danska) odpotovala skupina slovenskih podjetij. Poslovno konferenco ter individualne sestanke z danskimi poslovneži je organizirala Gospodarska zbornica Slovenije v sodelovanju z Javno agencijo SPIRIT inVeleposlaništvom Republike Slovenije v Kopenhagnu.

V sklopu poslovne konference, ki je potekala v prostorih Danske gospodarske zbornice, so danska podjetja izvedela več o značilnostih, ekonomskih kazalnikih in poslovnih priložnostih Slovenije. Naša država je namreč v Skandinaviji na splošno slabo poznana. Sledili so vnaprej dogovorjeni individualni sestanki med podjetji na obeh straneh. Na splošno so prvi vtisi naših podjetnikov dobri. Danskih sogovornikov so se lotili premišljeno in s predhodno temeljito pripravo, saj je to eden od temeljnih pogojev za uspešnost sestanka. Danski trg je zahteven, kljub temu pa so bili pogovori uspešni.

Za slovenska podjetja so priložnosti na danskem trgu med drugim tudi v ekoloških produktih, ki manj obremenjujejo okolje, ali pa v ekološko pridelanih živil, energetsko varčnih tehnologijah in produktih, turizmu, farmaciji, avtomobilski industriji, IKT ter kemični in kovinski industriji. Prodor podjetij na ta trg bo počasen in bo zahteval veliko truda in virov. Od podjetja zahteva premišljen pristop, kakovost in zanesljivost. Trg je privlačen zaradi visokega standarda, saj to pomeni doseganje višjih cen in posledično tudi boljših zaslužkov, a je prav zato konkurenca tam močna.

Ob obisku Združenja danske industrije so slovenskim udeležencem delegacije predstavili njegove aktivnosti, katerih ključni namen je dvigovanje konkurenčnosti članov. Predstavili so panoge, ki Dansko gospodarstvo uvrščajo med vodilne v svetu: zelena tehnologija, zdravstvo, živilsko – predelovalna industrija in fleksibilna proizvodnja.

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.