Novice


Arhiv: Uspešna predstavitev italijanskim agentom

Konec novembra 2014 se je petnajst slovenskih podjetij udeležilo poslovnega srečanja FORUM AGENTI Milano. V okviru dvodnevnega dogodka so se zvrstila individualna srečanja med 400 sodelujočimi podjetji in preko 7.000  italijanskimi ter tujimi agenti in zastopniki.

Po prvih ocenah so predstavniki slovenskih podjetij opravili okoli tristo poslovnih pogovorov, od katerih naj bi bilo dve tretjini takih, ki bi lahko predstavljali nadaljnje poslovno sodelovanje v obliki zastopanja in posredništva na italijanskem trgu. Nekatera podjetja so sklenila tudi že konkretne posle. V okviru poslovnega dogodka je bilo na sejmišču MiCo predstavljeno tudi slovensko gospodarstvo in vsa sodelujoča podjetja.

Dejstvo, da so dogodki, ki potekajo dva do trikrat na leto v Italiji, odlična priložnost za vstop na italijanski trg, ne glede na vrsto izdelka ali storitev, potrjujejo tudi izjave nekaterih udeležencev tokratnega Foruma:

»Mislim, da je vsak stik, dogodek ali priložnost, ki jo lahko izkoristiš na trgih, ki te zanimajo, zelo dobrodošel za sestavljanje celotne slike pričakovanj in možnosti. Če je tak dogodek tako dobro pripravljen in organiziran kot Forum Agenti, tako s strani organizatorja kot s strani domačih institucij, in če k temu dodamo še stroškovni vidik, potem lahko celoto ocenimo kot odlično.« (Danijel Petek, Bial d. o. o., Celje)

»Zadovoljni smo z napori, ki jih organizatorji in izvajalci vlagajo v priprave in izvedbo dogodka. Podjetja imajo na tak način možnost, da poceni prodrejo na zanimivo in veliko tržišče Italije. Taki stiki so priložnost za vse udeležence, da svoj proizvod ali storitev približajo posrednikom in preko njih končnim kupcem. Vsa pohvala organizatorjem za organizacijo in sofinanciranje dogodka« (Vasja Mihelj, Gostol Gopan d. o. o., Nova Gorica)

Slovenska podjetja so se dogodkov, ki potekajo pod imenom FORUM AGENTI, udeležila že štirikrat. Potem ko sta bila lani izvedena dogodka v Rimu in Milanu, letos marca pa v Neaplju, organizatorji že napovedujejo naslednji dogodek marca 2015 v Neaplju, maja v Veroni in novembra ponovno v Milanu.

 

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.