Novice


Arhiv: Uspešno srečanje z italijanskimi agenti

Poslovnega dogodka z imenom Forum agenti Mediterraneo se je 14. in 15. marca udeležilo šest slovenskih podjetij.

Slovenska podjetja so se že lani udeležila dveh podobnih poslovnih dogodkov v Rimu in Milanu, tako da tokratni obisk slovenskih gospodarstvenikov predstavlja uspešno nadaljevanje promocije slovenskih podjetij na italijanskem trgu. Dogodke skupaj organiziramo Javna Agencija SPIRIT, Gospodarska zbornica Slovenije ter Ministrstvo za zunanje zadeve RS v okviru svojih diplomatskih predstavništev v Rimu in Milanu.

Srečanja z italijanskimi agenti in zastopniki v obliki individualnih sestankov so se pokazala kot odlična priložnost za vse, ki želijo prodreti ali pa širiti svojo mednarodno dejavnostna italijanski trg. V samo dveh dneh se predstavniki podjetij (tako italijanskih kot tujih) srečajo z velikim številom potencialnih italijanskih partnerjev, ki lahko predstavljajo dobro povezavo do distributerjev oziroma trgovinskih verig v Italiji. Prednost teh dogodkov je tudi v tem, da niso vezani na posamezno vrsto izdelka ali storitve in so namenjena prav vsem podjetjem, ne glede na velikost.

Čeprav je o konkretnih rezultatih in poslih na osnovi pravkar vzpostavljenih kontaktov v Neaplju morda še prehitro govoriti, pa napovedi nekaterih udeležencev kažejo na konkretne posle in dolgoročno sodelovanje. Nekateri predstavniki slovenskih podjetij so tudi potrdili interes za udeležbo na naslednjem podobnem dogodku v Milanu, ki bo 28. in 29. novembra letos. Ta dogodek bo še veliko večji in obsežnejši, tako po številu podjetij, kot tudi agentov in zastopnikov.

Pričakovani posli ter izražen interes slovenskih podjetij za sodelovanje na podobnih dogodkih v prihodnje kažejo na to, da so podjetja zadovoljna in da so tovrstne dogodke prepoznali kot odlično priložnost za širjenje svojega poslovanja na italijanskem trgu. Nenazadnje to potrjujejo tudi izjave nekaterih sodelujočih podjetij:

»Sejem Agenti Mediterraneo je bila ena izkušnja več, kjer smo iz majhnih pričakovanj dobili mnogo več. Skupaj 42 sestankov in od tega pet primernih in zelo zainteresiranih agentov! Se že veselimo sejma v Milanu …« (Aleš Horvat, direktor trženja, Codex d.o.o. Murska Sobota).

»V podjetju HIT smo na italijanskem trgu prisotni že več kot trideset let, posledično imamo več kot 90 odstotkov gostov, ki k nam prihajajo iz Italije. Poslovna strategija, ki jo udejanjamo v zadnjem času, je usmerjena k izgradnji celotne mreže agentov. Tako nam je Forum v Neaplju zelo koristil in olajšal delo. Opravili smo več kot 40 sestankov ter dobili 30 zanimivih kontaktov s potencialnimi agenti, zlasti iz južnega dela Italije. Kolikšen bo končni izplen, bo pokazal čas, vendar so smernice prave. Na osnovi preteklih izkušenj pričakujemo, da bomo vsaj z desetimi agenti sklenili sodelovanje« (Tomaž Šuligoj, prodaja,HIT d.d. Nova Gorica).

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.