Novice


Arhiv: Gospodarska delegacija v Ukrajino

Javna agencija SPIRIT Slovenija in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo v sodelovanju z Gospodarsko zbornico Slovenije, Ministrstvom za zunanje zadeve in Veleposlaništvom RS v Kijevu, od 15. do 17. septembra 2013 organiziramo izhodno gospodarsko delegacijo v Ukrajino, Kijev. Z gospodarsko delegacijo, ki jo vodi predsednik GZS mag. Samo Hribar Milič, želimo spodbuditi poslovne stike med slovenskimi in ukrajinski podjetji.

Slovenija in Ukrajina imata tradicionalno dobre gospodarske odnose. Številna slovenska podjetja uspešno poslujejo na tem 45-milijonskem trgu. Blagovna menjava med državama je lani presegla 230 milijonov evrov, s čimer smo se približali rekordnim vrednostim blagovnem menjave pred gospodarsko krizo. Slovenski izvoz je lani dosegel skoraj 220 milijonov evrov, s čimer se Ukrajina uvršča med dvajset najpomembnejših izvoznih trgov slovenskega gospodarstva. Priložnosti za krepitev sodelovanja je precej.

V okviru gospodarske delegacije bo organizirana poslovna konferenca, pogovori s predstavniki ukrajinskih podjetij in institucij, predvideno je tudi srečanje s predstavniki slovenskih podjetij v Kijevu in člani Slovensko-ukrajinskega združenja podjetnikov.  

Okvirni program obiska:

Nedelja, 15. 9. 2013
17.00 Zbor članov delegacije na letališču Jožeta Pučnika
18.05 Polet proti Dunaju
20.15 Polet proti Kijevu
23.10 Prihod v Kijev in namestitev v hotelu
Ponedeljek, 16. 9. 2013
10.00 - 14.00 Poslovna konferenca in pogovori z ukrajinskimi podjetji (B2B)

Organizator: Kyiv Chamber of Commerce and Industry

Sodelujejo: Ukrainian Chamber of Commerce and Industry

Ukrainian League of Industrialists and Entrepreneurs

14.00 - 16.00 Kosilo
17.00 - 19.00 Srečanje članov delegacije in predstavnikov slovenskih podjetij v Ukrajini ter člani Slovensko - ukrajinskega združenja podjetnikov
20.00 Skupna večerja predstavnikov slovenskih podjetij
Torek, 17. 9. 2013
9.00 - 12.00 Obisk podjetja oziroma poslovna srečanja delegacije s predstavniki ukrajinskih institucij in individualni program podjetij
14.30 Odhod na letališče
17.50 Polet proti Dunaju
21.00 Polet proti Ljubljani
21.50 Prihod na letališče Jožeta Pučnika

Stroške udeležbe v poslovni delegaciji (prevozi in hotelske namestitve) krijejo udeleženci sami. V kolikor želite, da kot organizatorji delegacije poskrbimo za omenjene storitve in želite potovati skupaj s člani gospodarske delegacije, prosimo, da nam to sporočite. Okvirni informativni stroški letalskega prevoza (v ekonomskem razredu s taksami), hotelske namestitve (2 nočitvi z zajtrkom, za enoposteljno sobo v hotelih 4*) in lokalnih transferjev naj bi znašali 1.200 evrov na osebo.
Vabimo zainteresirana slovenska podjetja, da se udeležite gospodarske delegacije v Ukrajino, in izkoristite priložnost za srečanje s potencialnimi partnerji, izmenjavo informacij in navezavo novih poslovnih stikov.

Prosimo vas, da udeležbo v delegaciji potrdite z izpolnjenim prijavnim obrazcem (v prilogi), ki ga pošljite najkasneje do 22. avgusta 2013 po elektronski pošti na naslov cemp@gzs.si.

Za dodatne informacije se lahko obrnete na Aleša Cantaruttija, tel. 01/5898 164, e-pošta: ales.cantarutti@gzs.si.

PRIJAVNICA

 


Pripeti dokumenti

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.