Novice


Arhiv: Obisk turške delegacije iz Iskenderuna

V soorganizaciji Generalnega konzulata RS v Carigradu in Gospodarske zbornice Slovenije je zbornico v četrtek, 13. novembra 2014, obiskala 20-članska delegacija poslovnežev iz turške province Hatay. Delegacijo je vodil častni konzul Republike Slovenije v Iskenderunu Mehmet Fatih Tosyali.

Hatay je najbolj južno ležeča turška provinca. V pretežnem delu meji na nemirno Sirijo, s katero je povezana tako teritorialno kot tudi zgodovinsko in demografsko. Gospodarstvo province je v veliki meri povezano s pristaniščem in naftovodom iz iraškega Kirkuka ter kovinsko industrijo in poljedelstvom. Provinca je pomembna proizvajalka železa, jekla in kovinskih izdelkov v turškem merilu, kar se je odrazilo tudi v strukturi poslovne delegacije. To so sestavljali pretežno poslovneži iz področja proizvodnje in trgovine s kovinami in kovinskimi izdelki.

Turška stran je na poslovni konferenci, ki smo jo pripravili na GZS, poudarjala še pomen in poslovne priložnosti na področjih gradbeništva (Turčija je drugi največji izvajalec gradbenih del v svetovnem merilu), turizma (šesta svetovna destinacija), medicinske opreme, avtomobilske, elektronske ter tekstilne industrije. Turški strani smo predstavili zmogljivosti in konkurenčnost slovenskega kovinskega sektorja.

Dogodka se je udeležilo dvajset slovenskih podjetij iz primerljivih dejavnosti, ki so se po izmenjavi predstavitev zadržali na mreženju s turškimi partnerji.

 

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.