Novice


Arhiv: Srečanje z indijskimi poslovneži na GZS

Ob obisku indijskih gospodarstvenikov, ki so svoje interese za poslovanje s slovenskimi podjetji združili pod okriljem Indijsko - slovenskega poslovnega foruma, je 3. septembra 2014 na Gospodarski zbornici Slovenije potekalo interaktivno srečanje slovenskih in indijskih poslovnežev. Ob tej priložnosti je bil podpisan tudi sporazum o sodelovanju med Slovensko - indijskim poslovnim svetom in Indijsko - slovenskim poslovnim forumom.


Od leve: Rakeshh Gupta (Hinduja Group), Goran Novkovič (GZS), dr. Chander Verma (Continental Construction Projects ) in Edvin Sever (Letrika)

Številne indijske korporacije so danes na stopnji razvoja globalnega poslovanja, ko presežke kapitala vlagajo v nove proizvodne in storitvene obrate po vsem svetu. Slovenija se jim zdi potencialno zanimiva zaradi do pred kratkim močne industrijske baze in še danes bogatega industrijskega znanja ter kot oporišče za obvladovanje poslovnih aktivnosti znotraj Centralne in Vzhodne Evrope. Poslovneži so si bili enotni, da je za posel potrebno najprej skrbno izbrati poslovnega partnerja, vzpostaviti zaupanje in skleniti poslovno partnerstvo, ki je v uravnoteženem interesu obeh partnerjev, pri adaptaciji proizvoda ali storitve pa se usmeriti na poenostavitev funkcij in cenovno politiko, ki temelji na nizkih cenah.

Podpis sporazuma o sodelovanju med Slovensko - indijskim poslovnim svetom in Indijsko - slovenskim poslovnim forumom, ki ga je na slovenski strani podpisal član izvršilnega odbora Slovensko-indijskega poslovnega sveta in predsednik uprave Letrika d. d., Edvin Sever, ter na indijski strani predsednik Indijsko - slovenskega poslovnega foruma in predsednik Continental Construction Projects Ltd., dr. Chander Verma, je bil pospremljen s parafraziranjem znane Armstrongove izjave »Majhen korak za poslovni svet in poslovni forum, pa velik korak za poslovnih skupnosti obeh entitet

Povzetek poslovne izkušnje Letrikine naložbe v Indiji ter nasvet glede identifikacije pravih poslovnih partnerjev v Indiji, ki ga je podal Edvin Sever iz Letrike, ki ima v Indiji lastno proizvodnjo v partnerskem podjetju s skupnim vlaganjem, si lahko ogledate v video zapisu: http://youtu.be/80IbYG_24SA.

 

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.