Novice


Arhiv: Na poslovnem zajtrku o Egiptu

V okviru dogodka Poslovni zajtrki na GZS: EGIPT, ki ga je v sredo, 14. novembra 2012, Gospodarska zbornica Slovenije pripravila v sodelovanju z Veleposlaništvom Arabske republike Egipt in slovenskimi podjetji, je bil v ospredju 84-milijonski egiptovski trg, ki po januarski revoluciji 2011 počasi doživlja nov razcvet.

Polovica prebivalcev je mlajših od 20 let. Uradni jezik je arabski, v poslovnem svetu je razširjena tudi komunikacija v angleščini. Kairo je vladno in gospodarsko središče države, sledi Aleksandrija, v gospodarskem vzponu so tudi ostala mesta. Ker se zakonodaja nenehno spreminja, je tuje podjetje na egiptovskem trgu lahko uspešno le, če ima dobrega in vplivnega agenta, ki obvladuje lokalne posebnosti.

 

Z makroekonomskega finančnega vidika je trg trenutno slabo likviden zaradi pomanjkanja razpoložljivosti tujih valut, vendar so egiptovski partnerji zanesljivi plačniki in spoštujejo glavna določila in pogodbene obveznosti, z manjšimi zamudami zaradi težav pri medbančnem poslovanju. Priporočljive so konzervativne – varne oblike plačil. Egipt je lahko tudi izhodišče za poslovanje v ostalih afriških državah.

Članom GZS, ki jih zanimajo informacije o poslovnih priložnostih na egiptovskem trgu, je v Centru za mednarodno poslovanje na razpolago nabor aktualnih potencialnih poslovnih kontaktov na obravnavanem trgu.

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.