Novice


Arhiv: Na poslovnem zajtrku N-11 na GZS predstavili indonezijsko poslovno okolje

Anindita Harimurti Axioma, minister svetovalec, vodja ekonomskega oddelka, Veleposlaništvo Republike Indonezije, Dunaj, je na Gospodarski zbornici Slovenije predstavil indonezijsko gospodarstvo in sejem 27th Indonesian Trade Expo 2012 (izjava je v angl. jeziku)

GZS in Veleposlaništvo Republike Indonezije z Dunaja sta 6. septembra 2012 na GZS v Ljubljani pripravila predstavitev indonezijskega poslovnega okolja, podjetniških izkušenj in sejma Indonesian Trade Expo 2012 v okviru serije poslovnih zajtrkov N-11.

Indonezija, zrela, finančno stabilna azijska velesila, danes sodi med petnajst najrazvitejših gospodarstev sveta. Je edina članica ASEANa med G-20. 86 odstotkov od skupaj 260 milijonov prebivalcev je muslimanov, kar državo postavlja na prvo mesto v svetovnem merilu po številu pripadnikov obravnavane religije.

Poslovneži z bogatimi osebnimi izkušnjami uspešne realizacije poslov na indonezijskem trgu so izpostavili, da je za vstop na trg ključno vzpostaviti in negovati neformalne osebne odnose z lokalnim partnerjem, kar terja veliko časa, vendar je tovrstni vložek bogato poplačan zaradi širine posla, ki se pokaže čez leta. Ključni so vztrajnost, poslovna odličnost ter izbira pravega lokalnega partnerja. Članom GZS, ki se zanimajo za prodor na indonezijski trg, je v Centru za mednarodno poslovanje na razpolago nabor aktualnih potencialnih poslovnih kontaktov na obravnavanem trgu.

Podjetja iz Slovenije, ki iščejo zanesljive proizvajalce in ponudnike avtomobilskih sestavnih delov, surovin za prehrambeno in kemično industrijo in podobno so vljudno vabljena, da izkoristijo obisk Indonesian Trade Expo 2012 in koristijo ugodnosti v obliki predhodno odobrene brezplačne hotelske namestitve in obrokov, transferjev znotraj Jakarte v izbranih hotelih v času sejma. Za več informacij se lahko podjetja obrnejo direktno na Veleposlaništvo Republike Indonezije na Dunaju, Ekonomski oddelek, unitkom@kbriwina.at, tel +431 476 23.

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.