Novice


Arhiv: Ravi Chaudhry o poslovanju v Indiji

Sredi junija 2013 je na GZS poslovnem zajtrku na temo Indije spregovoril Ravi Chaudhry, strateški svetovalec mednarodnim podjetjem, poslovnim združenjem in vladam ter predsednik podjetja CeNext Consulting and Investment, India, ki je v svoji karieri opravljal tudi vodilne funkcije v različnih delih indijske korporacije Tata.

Partnerstvo z indijskimi podjetji je, kot je povedal, potrebno gledati kot vir novih idej. Trg je v svetovnem merilu edinstven predvsem glede izobilja in rastočega obsega mlade, izobražene delovne sile, rastoče industrijske proizvodnje in kupne moči prebivalstva ter nizkih vstopnih stroškov in stroškov poslovanja.

Za uspešen vstop na trg je potrebno temeljito opraviti domačo nalogo, ki vključuje lastno raziskavo trga, obisk specializiranih sejmov, skrbni pregled poslovanja potencialnih poslovnih partnerjev.

Preden se podamo na poslovni obisk, se je obenem potrebno poučiti tudi o drugačni in raznoliki poslovni kulturi, ki se kaže med drugim tudi v izjemni pogajalski spretnosti, nezmožnosti reči 'ne' ter netolerantnosti do časovnih pritiskov. Pri projektih skupnih vlaganj je potrebno imeti suveren nadzor tako nad kontrolnim deležem v podjetju (>51 %), znanjem, kot tudi kadri.

 

Koristni naslovi:

Mednarodni sejmi v Indiji
Indijska javna naročila
Indijska povpraševanja

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.