Novice


Arhiv: Poslovni stiki na GZS: ŠPANIJA (Baskija)

ŠPANIJA – BASKIJA

četrtek, 12. februar 2015, od 10.00 do 11.30
Ljubljana, GZS, Dimičeva 13,
dvorana B, 1. nadstropje

Gost poslovnih stikov na GZS bo PEDRO ESNAOLA LATASA – predsednik gospodarske zbornice Gipuzkoa, predsednik podjetja TheLumenEffect in višji svetovalec v podjetju Arthur D. Little. 

Od začetka gospodarske krize leta 2008 je bila Španija ena izmed najbolj prizadetih držav EU, ne velja pa za vse regije. Če pogledamo primerjavo nad prizadeto Andaluzijo na jugu države katera se sooča z veliko brezposelnostjo, ki je posledica krize v panogi nepremičnin in turizma pa lahko na severu Španije vidimo peto ekonomsko najmočnejšo regijo Baskija, izrazito industrijsko usmerjeno. Med tem ko je nepremičninska kriza prizadela ostale regije je industrija rešila Baskijo. Uspešna podjetja kot so Gamesa, BBVA in Mondragon so motor uspešnega gospodarstva. Prav kooperacija Mondragon je primer uspešne prakse kooperative oz. zadruge, kjer so delavci lastniki. V kooperativo je združenih 120 podjetjih v lasti delavcev in zaposlujejo 100.000 ljudi. 

Vsa podjetja, ki jih zanima poslovanje v Španiji, konkretno v regiji Baskija, vabimo, da se udeležijo razprave ter navežejo stike z izkušenim poslovnežem, razpetim med Španijo in Slovenijo.

Osrednje teme interaktivnega pogovora bodo:

  • predstavitev poslovnega okolja Baskije,
  • priložnosti za slovenska podjetja,
  • socialno podjetništvo,
  • odprta razprava.

 

Srečanje bo v četrtek, 12. februarja 2015, od 10.00 do 11.30, v dvorani B / 1. nadstropje na GZS in bo potekalo v angleškem jeziku.

 

Kotizacija in prijave: za člane Gospodarske zbornice Slovenije je udeležba na dogodku brezplačna, za ostale kotizacija znaša 60 evrov za posameznega udeleženca (DDV je vključen v ceno). Kotizacija se plača ob prijavi na TRR GZS: 02924-0017841495, sklic 1510-258. 

Spletne prijave (spodaj) sprejemamo do ponedeljka, 9. februar 2015, do 12. ure.

Podrobnejše informacije: Ines Čigoja, E: ines.cigoja@gzs.si, T: 01 5898 164.

Vljudno vabljeni!

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.