Novice


Arhiv: Jutranja kava z gostom na GZS: TANZANIJA

MIRKO VAUPOTIČ

o poslovanju in priložnostih v TANZANIJI

Tanzanija sodi po prihodkih na prebivalca med revnejše države na afriškem kontinentu, a je, predvsem po zaslugi proizvodnje zlata in rastočega turizma, v zadnjih letih ekonomsko močno napredovala. Velja za dokaj odprto, tržno usmerjeno gospodarstvo, ki temelji na kmetijski dejavnosti. Ta ustvari dobro četrtino bruto družbenega proizvoda in zaposluje okoli 80 odstotkov delovnega potenciala. Krepi se zasebni sektor in potrošnja, uspešno izvedena reforma bančnega sistema pa je spodbudila tuje naložbe v to afriško državo.

Skoraj 50-milijonski trg predstavlja priložnosti tudi za številna tuja podjetja. Blagovna menjava med Tanzanijo in Slovenijo je zanemarljiva, a priložnosti za slovenske izvoznike so nedvomno tudi na tem trgu.  

Katere so te priložnosti in kakšne so značilnosti poslovanja s Tanzanijo, bomo govorili na tokratni jutranji kavi z gostom Mirkom Vaupotičem, ki že vrsto let z družino živi in dela v Dar es Salaamu. Je dober poznavalec tanzanijskega trga in je slovenskim podjetjem pripravljen pomagati pri iskanju potencialnih partnerjev na tem trgu.

Srečanje, ki bo v četrtek, 3. julija 2014, ob 9.00  na GZS (Poslovna oaza, 7. nadstropje), je namenjeno članom Gospodarske zbornice Slovenije.

Spletne prijave sprejemamo do srede, 2. julija 2014.

Podrobnejše informacije: E: cemp@gzs.si, T: 01 5898 164

Vljudno vabljeni!

 

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.