Novice


Arhiv: Poslovne priložnosti za slovenska podjetja v Avstraliji

Z željo, da bi predstavili možnosti in priložnosti za sodelovanje, izkušnje naših podjetij ter ostale zanimivosti pri poslovanju z Avstralijo, Gospodarska zbornica Slovenijev sodelovanju z Veleposlaništvom RS v Canberri ter častnim konzulom iz Sydneyja Anthonyjem Tomažinom organizira seminar o poslovanju z Avstralijo, ki bo v ponedeljek 24. novembra 2014 ob 10. uri v prostorih restavracije Nebotičnik v Ljubljani, Štefanova ul. 1.

Čepravavstralska vlada načrtno in pospešeno spodbuja razvoj lastne industrije, ki temelji predvsem na naravnih bogastvih, obnovljivih virih energije in ugodnostih za tuje vlagatelje, pa ta trg še vedno zelo povprašuje po industrijskih izdelkih in opremi. Le-te uvažajo predvsem iz Kitajske, ZDA, Japonske in Singapurja. Glavnino uvoza predstavljajo izdelki in oprema na področju transporta, telekomunikacij, farmacevtike, strojne, elektro in računalniške industrije.

Kljub oddaljenosti in sorazmerno majhnemu obsegu trga pa poslovnega potenciala Avstralije ne gre zanemariti. To še posebno velja za inovativne izdelke, tehnologije in storitve. Avstralija predstavlja dvanajsto največje gospodarstvo sveta in četrto največje v okviru azijsko pacifiške regije. S stalno gospodarsko rastjo v zadnjih dvajsetih letih in ob ugodnih napovedih je Avstralija lahko zanimiv trg tudi za slovenska podjetja. Med zanimivimi področji za sodelovanje velja omeniti informacijsko tehnologijo, zdravstvo, varovanje okolja, energetiko v povezavi z alternativnimi viri, izobraževanje in razvoj infrastrukture.

PROGRAM SEMINARJA

9.30 – 10.00

Registracija udeležencev

10.00 – 10.20

Pozdravni nagovor, vloga častnega konzulata in napoved ustanovitve Slovensko avstralskega poslovnega kluba

Anthony Tomažin, častni konzul RS v Sydneyu

10.20 – 11.00

Priložnosti za slovenska podjetja v Avstraliji

Robert Walters, svetovalec (strokovnjak za pravne in politične zadeve), Evropska pravna fakulteta v Novi Gorici in Victoria University v Melbournu

11.00 – 11.20

Odmor za kavo

11.20 – 12.00

Poslovna in migracijskazakonodaja, davki, kako ustanoviti podjetje v Avstraliji

Robert Walters, svetovalec (strokovnjak za pravne in politične zadeve), Evropska pravna fakulteta v Novi Gorici in Victoria University v Melbournu

12.00 – 12.30

Kako različno smo si – praktične informacije o vstopu na avstralski trg

Vinko Rizmal, direktor, Slovensko avstralsko združenje za poslovno in kulturno sodelovanje

12.30 – 12.45

Poslovne izkušnje slovenskih podjetij

ISKRA SISTEMI d. d. in ETI d. d. (Skype)
Marko Batič, pooblaščeni direktor prodaje, Sentosa Trading Pty Ltd Melbourne

12.45 – 13.00

Transportne in logistične storitve, povezane z Avstralijo

Sebastjan Žagar, direktor, Dragon maritime, d. o. o., Koper

13.00 – 13.15

Odgovori in vprašanja

13.15

Zaključek seminarja in mreženje udeležencev

Predstavnike slovenskih podjetij, ki jih zanimajo informacije o poslovanju z »deželo tam spodaj«, vabimo, da najkasneje do petka 21. novembra izpolnijo spodnjo elektronsko prijavnico.

Več informacij: GZS, Marko Jare, T: 01 5898 158, E: marko.jare@gzs.si.

 

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.