Novice


Arhiv: O priložnostih za kovinsko-predelovalno industrijo v Avstriji

                            

SPOZNAJTE PRILOŽNOSTI ZA KOVINSKO-PREDELOVALNO INDUSTRIJO V AVSTRIJI

13. november 2012, ob 10.15, dvorana B / 1. nadstropje, Gospodarska zbornica Slovenije

Gospodarska zbornica Slovenije in Austrian Business Agency vas vabita na strokovni seminar, na katerem bodo predstavljene priložnosti za podjetja s področja kovinsko-predelovalne industrije, ki bi želela vstopiti na avstrijski trg, ter primeri dobrih praks slovenskih podjetij, ki so na avstrijski trg že vstopila.

Kovinsko-predelovalna industrija je ena izmed ključnih avstrijskih industrij. Podjetja, ki delujejo na področju strojegradnje ter jeklenih in kovinskih izdelkov, so v letu 2011 proizvedla blago v vrednosti 36,5 milijarde evrov. Za panogo so značilna srednje velika podjetja, ki jih je približno 12.000, v panogi pa je zaposlenih kar 160.000 delavcev. Zelo pomembne za panogo so tudi raziskave in razvoj.

Namen seminarja je pregled panoge v Avstriji s poudarkom na zvezni deželi Štajerski ter predstavitev priložnosti, ki jih Avstrija in dežela Štajerska ponujata slovenskim podjetjem, zainteresiranim za ustanovitev podjetja v Avstriji. Predstavnica Univerze iz Leobna (Montanuniversität Leoben) bo predstavila tudi priložnosti za sodelovanje v skupnih raziskovalnih projektih.

Program:

10:00     Registracija

10:15     Pozdravne besede

                   Mag. Maša Repež, Gospodarska zbornica Slovenije
                   Mag. Christian Miller, Gospodarski oddelek Avstrijskega veleposlaništva (v 
                   angleščini)

10:35     Austria – a known neighbour?

                   Mag. Marion Biber, ABA (Austrian Business Agnecy) – Invest in Austria (v 
                   angleščini)

10:55     „Materials Region Styria“

                   Gerald Fasching, SFG - The Styrian Business Promotion Agency (v 
                   angleščini)

11:15     R&D Cooperation in the Field of Materials with the Montanuniversität Leoben

                   Dr. Brigitte Kriszt, Montanuniversität Leoben (v angleščini)

11:35     Primeri dobre prakse – uspešno poslovanje slovenskih podjetij v Avstriji

                   Mag. Miran Breznik, svetovalec za Slovenijo in Italijo pri ABA – Invest in 
                   Austria

11:55     Razprava

12:20     Kosilo (Sponzorja kosila sta ABA in SFG)

 

O institucijah oziroma govorcih:

ABA – Invest in Austria – avstrijska promocijska agencija za naložbe – predstavlja prvo stično točko za tuja podjetja, ki nameravajo ustanoviti podjetje v Avstriji. ABA zagotavlja strokovno svetovanje podjetjem, ki jih zanima ustanovitev poslovne enote v Avstriji, in se osredotoča na vse dejavnike, ki so pomembni za izbor primerne lokacije. Poleg tega ABA zagotavlja informacije o Avstriji kot poslovni lokaciji in pristopa k potencialnim investitorjem. Vse storitve, ki jih ponuja ABA, so brezplačne.

SFG – The Styrian Business Promotion Agency – je hčerinsko podjetje avstrijske zvezne deleže Štajerske. SFG za zvezno deželo Štajersko izvaja vse posle, povezane s poslovno promocijo in razvojem, kot je dodeljevanje finančnih vzpodbud, razvijanje in upravljanje tehnoloških parkov, inicializacija in vodenje aktivnosti grozdov ter pridobivanje in svetovanje investitorjem v podjetja na Štajerskem.

Montanuniversität Leoben je ena izmed najboljših univerz v Avstriji, ki izvaja visokokakovostne raziskave na področju tehnologij. Strategija univerze je slediti razvoju akademskih študij in raziskav na področju materialov in tehnologij, metalurgije, mineralnih virov in naftnega inženiringa, mehanskega inženiringa, trajnostnega ravnanja z odpadki ter industrijskega inženiringa energije.

Mag. Miran Breznik ima dolgoletne izkušnje kot svetovalec za izvoz in internacionalizacijo. Od leta 1998 je svetovalec pri ABA – Invest in Austria za slovenski trg.

Seminar je namenjen članom Gospodarske zbornice Slovenije ter udeležencem »Srečanja predstavnikov slovenskih in avstrijskih podjetij s področja kovinske industrije«, ki bo prav tako 13. novembra 2012.

Vabilo na »Srečanje predstavnikov slovenskih in avstrijskih podjetij s področja kovinske industrije« je dostopno na spletni povezavi.

Prosimo, da udeležbo potrdite preko spletne prijave najkasneje do petka, 9. novembra 2012. Število prostih mest je omejeno.

Za več informacij smo vam na voljo na e-naslovu: masa.repez@gzs.si.

Vljudno vabljeni!

 

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.