Novice


Arhiv: Delavnica o poslovanju s Švico

Delavnica POSLOVANJE S ŠVICO: nekateri delovnopravni, carinski in davčni vidiki

15. oktober 2012, od 9.00 do 10.30

Dvorana E / medetaža, Gospodarska zbornica Slovenije, Dimičeva 13, Ljubljana

Vse več slovenskih podjetij se odloča za poslovanje v Švici, ki je s svojim visokim življenjskim standardom in industrijsko produktivnostjo ter moderno razvitim gospodarstvom privlačna tako za izvoznike kot tudi za investitorje.

Kljub temu, da ima sklenjenih vrsto trgovinskih sporazumov z EU, je poslovanje s Švico nekoliko drugačno kot poslovanje z EU, kjer veljajo načela enotnega trga storitev. Poleg tega poslovanje v Švici nekoliko otežujejo še štirje uradni in hkrati poslovni jeziki in kar 26 kantonov s svojimi pristojnimi institucijami.

Na delavnici, ki bo 15. oktobra 2012 na GZS, bomo naredili kratek pregled dejavnikov, ki jih je potrebno upoštevati, če želimo v Švici opravljati storitve, napotiti delavce, izvažati blago ali začasno izvoziti orodje idr., ter pogledali spletne strani posameznih pristojnih institucij v Švici, kjer lahko opravimo prijave, priglasitve ipd.

Prijave sprejemamo do 11. oktobra 2012. Za dodatne informacije smo vam na razpolago na e-naslovu: masa.repez@gzs.si.

Kotizacija znaša 120 evrov za posameznega prijavljenega udeleženca (DDV je vključen v ceno), za člane GZS kotizacije ni. Kotizacija se plača ob prijavi na TRR GZS 02924-0017841495, sklic 1510-144.

Vljudno vabljeni!

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.