Novice


Arhiv: Župan londonskega Cityja na GZS

V ponedeljek, 11. junija 2012, se je v okviru obiska naše države na Gospodarski zbornici Slovenije mudil Alderman David Wootton, župan londonskega City-ja. Wootton, ki sicer velja za glavnega zastopnika celotnega finančnega sektorja Združenega kraljestva, je bil eden od govorcev na seminarju Kako poslovati z Veliko Britanijo.

Le-tega je GZS organizirala v sodelovanju z Veleposlaništvom Združenega kraljestva Velike Britanije in Severne Irske v Ljubljani ter Veleposlaništvom Republike Slovenije v Londonu.


Predsednik GZS mag. Samo Hribar Milič je ob obisku GZS pozdravil župana londonskega Cityja Aldermana Davida Woottona.

V uvodnem delu seminarja so poleg Woottona zbrane pozdravili mag. Samo Hribar Milič, predsednik GZS, Iztok Jarc, veleposlanik Slovenije v Veliki Britaniji in Andrew Page, veleposlanik Velike Britanije v Sloveniji. Veleposlanik Jarc je ob tem poudaril, da bi londonsko finančno središče City lahko postalo novo okno v svet za Slovenijo. Slovenska podjetja je pozval k še tesnejšem sodelovanju z londonskim Cityjem in Veliko Britanijo nasploh. London je, kot je povedal, idealno mesto za vzpostavitev poslovnih stikov s podjetji, ki jih sicer zaradi naše majhnosti nikoli ne bi mogli.

 
                     Uvodni govorniki                              Veleposlanika Iztok Jarc in Andrew Page

Župan Wootton je izpostavil uspešna slovenska podjetja, kot so Akrapovič, Pipistrel, Gorenje, Seaway, Riko in Trimo in obenem izrazilnavdušenje, da je toliko slovenskih podjetij zainteresirano za poslovanje z Veliko Britanijo. Poudaril je, da lahko City ponudi nove finančne mehanizme za financiranje malih in srednje velikih podjetij, javno-zasebna partnerstva kot tudi investicije v slovensko infrastrukturo.

 
The Lord Mayor in mag. Samo Hribar Milič                Župan londonskega Cityja

Zbrana podjetja so lahko v nadaljevanju slišala več o londonskih podpornih organizacijah za tuje poslovneže, storitvah slovenske ekonomske diplomacije ter izkušnjah slovenskih podjetij, ki že uspešno poslujejo v Veliki Britaniji. Dogodka se je udeležila tudi manjša delegacija londonskih finančnikov – investitorjev, s katerimi so imela podjetja po zaključenem seminarju tudi neformalne pogovore.

 
                 mag. Marjan Hribar, MGRT                 Oliver Heywood-Lonsdale, London Partners

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.