Novice


Arhiv: ITALIJA – predstavitev jesenskih dogodkov

Na Gospodarski zbornici Slovenije smo v začetku tedna organizirali predstavitev gospodarskih razmer v Italiji ter različnih podpornih dogodkov za pospeševanje poslovanja z italijanskim tržiščem.

Direktor Centra za mednarodno poslovanje pri GZS Aleš Cantarutti je uvodoma povedal, da je Italija za Slovenijo pomembna stalna partnerica, ki nudi priložnosti za še večji izvoz in druge oblike sodelovanja. Mojca Osojnik, sekretarka Slovensko - italijanskega poslovnega sveta, ki je bil ustanovljen aprila letos, je predstavila namen in dejavnosti poslovnega sveta ter ključne aktivnosti, ki jih pripravlja svet v letošnjem letu. Ob tej priložnosti je zainteresirano javnost obenem povabila k vključitvi in sooblikovanju aktivnosti poslovnega sveta.

Predstavitev najnovejših gospodarskih razmer in možnosti za poslovanje v Italiji ter oblik podpore sta podala Boris Antolič, pooblaščeni minister iz Veleposlaništva RS v Rimu, in Gregor Šuc, vodja Gospodarskega urada RS v Milanu. Čeprav makroekonomska slika Italije ni obetavna (kar je razvidno iz priloženih predstavitvenih gradiv), možnosti za vstop na trg kljub temu obstajajo. Tako veleposlaništvo kot gospodarski urad organizirata gospodarske predstavitve Slovenije v različnih regijah Italije, Ministrstvo za zunanje zadeve RS pa bo v letošnjem letu ponovno finančno podprlo udeležbo slovenskih podjetij na srečanjih Matching in Forum Agenti. Oba predstavnika slovenskih institucij sta ponudila podporo pri vprašanjih, ki se nanašajo na italijanski trg.

Kontakta:
Boris Antolič, T: +39 06 80 91 43 10, E: B.antolic@gov.si
Gregor Šuc, T:+39 02 294 05 910, E: gregor.suc@gov.si

  • Srečanje E-MATCHING – SHARE AND GROWE, ki se bo v Milanu odvijalo med 24. in 26. novembrom 2014, sta predstavila Luca Pierotti, CDO Milano, in Mojca Osojnik, GZS. Tudi letos organizatorji načrtujejo okoli 1.800 podjetij različnih dejavnosti iz 20 držav, ki bodo v treh dneh sodelovala na vnaprej pripravljenih individualnih sestankih. Predstavitev in potek srečanja sta v spodnjih prilogah, vabilo pa bo objavljeno tudi na straneh GZS prihodnji teden.
  • Srečanje FORUM AGENTI, ki bo v Milanu 28. do 29. novembra, sta predstavila Enrico Seminara, predstavnik Foruma agentov, in Marko Jare, GZS. V dveh dneh se bodo predstavniki podjetij (tako italijanskih kot tudi tujih) srečali z velikim številom trgovskih agentov, ki v Italiji predstavljajo dobro povezavo tako do nabavnih služb proizvajalcev kot do distributerjev oziroma trgovinskih verig v Italiji. Letošnjega foruma naj bi se udeležili tudi prodajni zastopniki in agenti iz Francije in Španije. Predstavitev srečanja je v prilogi, vabilo pa bo objavljeno tudi na straneh GZS prihodnji teden.
  • Predstavitev EXPO 2015, ki se bo prav tako odvijala vMilanu, in sicer od 1. maja do 31. oktobra 2015, je predstavila generalna sekretarka sekcije RS za Expo Milano 2015 Jerneja Lampret. Zbranim je predstavila načrt slovenskega razstavnega prostora, v katerem bo stalna tematska razstava. V času Expa so načrtovani tudi predstavitveni dogodki - »road showi« slovenskih regij, B2B srečanja poslovnežev iz prisotnih držav in drugi specializirani dogodki. Dodatne informacije in predloge lahko posredujete Jerneji Lampret, T: 01 58 98 592, E: jerneja.lampret@spiritslovenia.si.
    Več o EXPO 2015 …
  • Predstavitev italijanske delegacije s področja kmetijskih tehnologij, kmetijske proizvodnje in živinoreje z B2B srečanji, ki bo na Gospodarski zbornici Slovenije 25. septembra 2014, je predstavila Elisa Scelsa, direktorica urada ICE, Agencije za promocijo internacionalizacije italijanskih podjetij, Ljubljana. Italijanska podjetja s področja proizvodnje opreme za kmetijstvo in živinorejo bodo na seminarju predstavila svoje tehnologije, proizvode ter predloge za sodelovanje in skupne naložbe v Slovenijo.
    Več o dogodku …
  • Andrej Šik,direktor SDGZ, Slovenskega gospodarskega združenja iz Trsta, je predstavil dogodek B2B srečanja med slovenskimi in italijanskimi podjetji, ki bo organiziran na Gospodarski zbornici Slovenije 6. oktobra 2014. Iz Italije prihaja 23 italijanskih podjetij iz različnih dejavnosti (kovinarstvo, pohištvo, gradbeništvo, prehrana, logistika, energetika ...) in italijanskih trgovskih agentov (prehrana, obutev, oblačila, pohištvo ...).
    Podrobna predstavitev delegacije, vabilo in prijavnica ...

Priloge:


Pripeti dokumenti

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.