Novice


Arhiv: Ustanovitev Slovensko - italijanskega poslovnega sveta

Na Gospodarski zbornici Slovenije je 2. aprila 2014 potekal ustanovni zbor društva Slovensko - italijanski poslovni svet (SIPS), ki se ga je udeležilo preko 50 predstavnikov slovenskih podjetij.

Pobudnik za ustanovitev društva, dr. Robert Golob iz podjetja Gen-I, je med cilji poslovnega sveta poleg povezovanja in organiziranega nastopa podjetij pri vstopu na italijanski trg izpostavil tudi medsebojno izmenjavo dobrih praks in boljše izkoriščanje obstoječih institucionalnih poti.

Ponudbo storitev in aktivnosti, ki jih tako že danes nudijo našim podjetjem, so predstavili veleposlanik RS v Rimu Iztok Mirošič, vodja Gospodarskega urada RS v Milanu Gregor Šuc in direktor SGDZ v Trstu Andrej Šik.

Udeleženci so potrdili predlog statuta z določenimi popravki, kot tudi dr. Roberta Goloba za predsednika društva. Sprejet je bil tudi sklep, da udeleženci in vsi, ki jih zanima sodelovanje v poslovnem svetu, posredujejo tako poimenske predloge kandidatov za organe društva, kot tudi programske predloge in pristopne izjave za članstvo.

Na naslednjem srečanju, ki bo potekalo čez tri tedne, bodo tako imenovani tudi člani organov in sprejet program društva.

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.