Novice


Arhiv: Ustanavlja se Slovensko – ukrajinski poslovni svet

Vljudno vabimo na pripravljalni sestanek za ustanovitev Slovensko – ukrajinskega poslovnega sveta, ki bo v torek, 27. avgusta 2013 ob 14. uri, na Gospodarski zbornici Slovenije (1. nadstropje, dvorana B). Formalna ustanovitev Sveta bo predvidoma 10. septembra ob obisku ukrajinskega zunanjega ministra v Sloveniji.

Slovenija in Ukrajina imata že tradicionalno dobre gospodarske odnose, zato ne preseneča, da številna slovenska podjetja uspešno poslujejo na 45-milijonskem ukrajinskem trgu. Blagovna menjava med državama je lani presegla 230 milijonov evrov, večino pa predstavlja slovenski izvoz v Ukrajino, ki je lani znašal skoraj 220 milijonov evrov. Trend rasti se nadaljuje tudi v letošnjem letu, s čimer se Ukrajina uvršča med dvajset najpomembnejših izvoznih trgov slovenskega gospodarstva. Priložnosti za krepitev sodelovanja pa je nedvomno še veliko.

Kar nekaj slovenskih podjetij je izrazilo željo po tem, da bi se zainteresirana podjetja, posamezniki in institucije tesneje in bolj ciljno povezala pri prodoru in poslovanju na ukrajinskem tržišču, podobno kot je to v primeru Slovensko - ruskega poslovnega sveta. Osrednja naloga Slovensko – ukrajinskega poslovnega sveta bi bila predvsem v izmenjavi izkušenj in poslovnih praks ter v iskanju možnosti za učinkovitejše, povezano nastopanje na trgu Ukrajine. Pomembno je tudi, da se preko Poslovnega sveta zagotovi sodelovanje gospodarstva pri aktivnostih državnih institucij za krepitev tesnejšega gospodarskega sodelovanja in premagovanje morebitnih ovir med državama.

Na Gospodarski zbornici Slovenije takšen predlog podpiramo, zato v torek, 27. avgusta 2013, sklicujemo posvetovalni sestanek zainteresiranih podjetij in institucij, na katerem bomo poskušali določiti smernice za ustanovitev in delovanje Slovensko - ukrajinskega poslovnega sveta. Vabljeni, da se sestanka na GZS udeležite in z vašimi cenjenimi predlogi pripomorete k uresničitvi predloga. Formalna ustanovitev Sveta bo predvidoma 10. septembra ob obisku ukrajinskega zunanjega ministra v Sloveniji.

Prosimo, da vašo udeležbo potrdite na elektronski naslov: cemp@gzs.si. Za dodatne informacije lahko pokličete: 01 5898 162 – Aleš Cantarutti.

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.