Novice


Arhiv: Slovenci uspešno zaključili obisk v Neaplju

Neapelj, 13. in 14. marec 2015 - Na razstavišču Mostra D' Oltremare v Neaplju je sredi marca potekal poslovni dogodek, na katerem so se predstavniki 70 podjetij, med njimi tudi petih slovenskih, srečali z zastopniki in agenti, ki pokrivajo predvsem osrednji in južni italijanski trg.

V okviru dvodnevnega poslovnega dogodka so slovenski gospodarstveniki opravili okoli 80 poslovnih pogovorov in po oceni slovenskih udeležencev, nekateri med njimi lahko pripeljejo tudi do konkretnega poslovnega sodelovanja, trije predstavniki pa so se tudi že dogovarjali o konkretnih poslih. Udeležbo slovenskih podjetij in skupinski nastop na tokratnem dogodku so skupaj organizirali Gospodarska zbornica Slovenije, Javna agencija Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, inovativnosti, razvoja, investicij in turizma – SPIRIT ter Veleposlaništvo RS v Rimu.

V okviru poslovnega dogodka ja bila na sejmišču organizirana tudi predstavitev slovenskega gospodarstva in vseh sodelujočih podjetij.

Dogodki, ki jih pod imenom FORUM AGENTI organizirajo različna italijanska združenja agentov in zastopnikov in na katerih je do sedaj sodelovalo okoli 40 slovenskih podjetij, so v zadnjih dveh letih potekali v Rimu ter po dvakrat v Milanu in Neaplju, organizatorji pa že napovedujejo naslednja dva letošnja podobna dogodka – junija v Veroni in novembra ponovno v Milanu.

Podrobne informacije: Marko Jare, GZS, e-pošta: marko.jare@gzs.si

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.