Novice


Arhiv: Uspešen obisk slovenskih podjetij v Nemčiji

Ljubljana, 18. junija 2015 – Predstavniki 23 slovenskih podjetij so se danes vrnili s  poslovnega obiska na Bavarskem in v Baden-Württembergu, kjer so se srečali s poslovneži 70 nemških podjetij. Gospodarstveniki obeh držav so se udeležili dveh poslovnih konferenc, usmerjenih v nadaljnjo krepitev in nadgradnjo poslovnih odnosov. Slovenski podjetniki so spremljali slovenskega predsednika Boruta Pahorja na uradnem obisku Nemčije.

 

Mreženji, ki sta sledili uradnemu delu obeh poslovnih konferenc, sta gospodarstvenikom sodelujočih panog (turizem/športni turizem, avtomobilska ter kovinsko predelovalna industrija, IKT, lesna panoga, idr.) prinesli nekaj zanimivih predlogov za sodelovanje, pa tudi nove kontakte, ki pa jih je v prihodnjih dneh in tednih potrebno individualno obdelati.

 

Na obrobnih sestankih v družbah Daimler, Mahle in BMW je bila dosežena zaveza za organizacijo dneva slovenskih dobaviteljev avtomobilske panoge v Nemčiji.

 

Delegacijo so organizirali Gospodarska zbornica Slovenije (GZS), Javna agencija SPIRIT Slovenija, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo RS, Ministrstvo za zunanje zadeve RS in Obrtno podjetniška zbornica Slovenije.

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.