Novice


Arhiv: Do turističnega vizuma za Indijo preko spleta

Indijska vlada je 27. novembra 2014 za 43 držav uvedla spletni sistem za pridobitev turističnih vizumov ‘e-Tourist visa (e-TV)’ za krajša potovanja v Indijo prek 9 indijskih letališč. Sistem je bil sprva na voljo državljanom iz 77 držav, vendar ga bodo razširili za dodatnih 36 držav, po 15. avgustu 2015 tudi za Slovenijo.

Tuji državljani bodo z e-turističnimi vizumi lahko vstopili v Indijo na 16 letališčih in izstopili iz države s katerega koli od pooblaščenih mest za vstop v državo ‘Immigration check posts (ICP)’ v Indiji.

1. Ahmedabad
2. Amritsar
3. Bengaluru (Bangalore)
4. Chennai
5. Cochin (Kochi)
6. Delhi
7. Gaya
8. Goa
9. Hyderabad
10. Jaipur
11. Kolkata
12. Lucknow
13. Mumbai
14. Trichy
15. Trivandrum
16. Varanasi

E-turistični vizum je dovoljen za največ dva obiska v koledarskem letu, veljavnost vizuma pa je 30 dni od datuma prihoda v Indijo. Ob prihodu je e-turistični vizum izdan samo za enkratni vstop brez možnosti podaljšanja ali prenosa, poleg tega ne velja za obiske zaščitenih območij/območij z omejenim gibanjem in področjih, označenih s ‘Cantonment’. Tovrstna spletna prijava za vizum je možna do štiri dni pred nameravanim prihodom v Indijo in ni na voljo imetnikom diplomatskih ali službenih potnih listov.

Za več informacij o uporabi tega vizuma obiščite spletno stran: https://indianvisaonline.gov.in/visa/tvoa.html

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.