Novice


Arhiv: II. Mednarodni gospodarski forum v Moskvi

Rusko veleposlaništvo v Ljubljani v imenu Finančne Univerze v Moskvi vabi na mednarodni gospodarski forum z naslovom In Search of the Missing Growth, ki bo 24. in 25. novembra v Moskvi.

Govorniki bodo priznani ekonomisti ter predstavniki vladnih teles, med njimi tudi Alvin Elliot Roth – dobitnik Nobelove nagrade za ekonomsko znanost.

 

Drugi dan foruma bo temeljil na razpravah, kjer bodo udeleženci govorili o prioritetah družbenega in ekonomskega razvoja Rusija v okviru politične ter gospodarske nestabilnosti. Teme panelov bodo:

-          družbeni in človeški dejavniki gospodarskega razvoja,

-          monetarna politika in gospodarska rast,

-          doseganje ravnotežja med družbenimi in zasebnimi interesi v fiskalni politiki,

-          gospodarska rast in pretresi v globalni ekonomiji,

-          reindustrializacija in politika menjave,

-          prostorski razvoj in gospodarska rast ter

-          upočasnitev v kontekstu večjih gospodarskih ciklov (K-valovi).

Informacije o razpravah so v priponki.

Vse stroške krijejo udeleženci foruma. Možnost kritja stroškov s strani Finančne Univerze v Moskvi (prevoz ter stroški namestitve) za avtorje najboljših prispevkov.

Registracija je možna preko spleta:

https://docs.google.com/forms/d/19Q1GLtKRRBowubG5R1YfKPgVTHfKrI3wqj_MwLR8_mw/formResponse ali preko prijave na elektronski naslov: mivannikova@fa.ru

Rok za prijavo: 10. oktober 2015

Če želite imeti predstavitev na forumu ali sodelovati na razpravah na panelih, morate poslati prijavo in povzetek ter se opredeliti, na kateri razpravi želite sodelovati.

Dodatne informacije: Ruski center za mednarodno sodelovanje, E: mivannikova@fa.ru ali gdč. Margarita Ivannikova, T: +7 499 943 98 78. 

Pripete datoteke

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.