Novice


Arhiv: Poslovni stiki na GZS: FRANCIJA


V četrtek, 24. 9. 2015, smo organizirali seminar Poslovni stiki na GZS: FRANCIJA. Osrednji gost je bil
Henrick Kac, lastnik spletne strani  in projekta sloveniabusinesschanel.com, ki živi in dela v Franciji. V svoji predstavitvi je izpostavil izzive francoskega trga za slovenska podjetja, predstavil kulturne in poslovne navade, izgradnjo strategije vstopa, predvsem pa izpostavil vprašanje o pripravljenosti slovenskega podjetja na vstop na francoski trg. Udeleženci so prejeli tudi praktične napotke, uporabne kontakte in naslove, imeli pa so tudi možnost osebnega razgovora


Poslovni svetovalec Zoran Vaupot, ki je več let delal v Franciji, je predstavil uspešne pristope na francoski trg,  primere dobrih praks ter tudi napake slovenskih podjetij pri vstopu na ta trg. 

Gospa Catherine Žvab iz podjetja Cimos d.d., nam je predstavila francoski odnos v poslovnih dogovorih, kjer štejejo čustva, osebni pogovori, kultura in filozofija, predvsem pa iskanje poti k dolgoročnemu sodelovanju.

Vsi govorniki so izpostavili, da naj podjetja upoštevajo neke vrste »francosko mero« kakovosti proizvodov ter da imajo za prodajo zagotovo večjo priložnost inovativni in nišni izdelki.

GZS bo v naslednjem letu organizirala vsaj dva dogodka: poslovno delegacijo v Pariz z B2B sestanki in udeležbo na srečanju trgovskih agentov. 

Podrobnejše informacije: Mojca Osojnik, E: mojca.osojnik@gzs.si, T: 01 5898 101.

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.