Novice


Arhiv: Poslovna sektorska delegacija pekovskih podjetij v Emilio Romagno in na EXPO Milano

Poslovna sektorska delegacija pekovskih podjetij v Emilio Romagno in na EXPO Milano


Delegacija 8 predstavnikov pekovskih podjetij ter ostalih povezanih dejavnosti se je udeležila tridnevnega strokovnega obiska regije Emilia Romagna in EXPA Milano 2015. Delegacijo so organizirali Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) in SPIRIT Slovenija v sodelovanju z regijo Emilia Romagna in ICE Ljubljana.

Regija Emilia Romagna, 22.124 km2 in okoli 4,3 milijona prebivalcev, sodi med najrazvitejše in najbogatejše evropske regije in ustvari 32,300 Eur BDP na prebivalca. V regiji deluje preko 420 tisoč podjetij. Najmočnejši sektorji so strojegradnja (31%), prehrana (14,5%), kovinska industrija (13%), guma in plastika (11,5%) ter motorna vozila (7,2%) s prepoznavnimi imeni kot so Ferrari, Ducati, Maseratti. Regija, ki je v Italiji druga najmočnejša v proizvodnji hrane, ima več mednarodno znanih blagovnih znamk kot na primer sir Parmigiano Reggiano ali balzamični kis, in ustvari 27 milijard Eur prihodkov.

Slovenska delegacija je obiskala podjetja iz mlinarske dejavnosti (Molino Spadoni), proizvodnje pekovskih izdelkov (Orva) in proizvajalca peči in hladilnikov za pekovsko proizvodnjo (Tagliavini). V vseh podjetjih so nam podrobno predstavili prednosti svoje proizvodnje, uporabljene tehnologije in poslovanje. Vsa so zainteresirana za nove poslovne povezave s slovenskimi podjetji.  Delegacija je obiskala tudi Center za kmetijsko-živilske raziskave pri Univerzi Alma Mater Studiorum Bologna v Ceseni, ki sodeluje z lokalnimi podjetji v številnih evropskih projektih.

V okviru obiska EXPO Milano smo si poleg EXPA ogledali predvsem supermarket prihodnosti COOP, ki z naprednimi digitalnimi rešitvami povezuje podatke in predstavitev prehrambenih proizvodov in prodajo.

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.