Novice


Arhiv: Transportno-logistična delegacija v Ho Chi Minh ter Jakarto

Gospodarska zbornica Slovenije je, s ciljem celovite promocije najkrajše transportne poti do Centralne in Jugo-vzhodne Evrope skozi Luko Koper ter ponudbo konkurenčnih in visokokakovostnih transportno logističnih storitev, v okviru programa za krepitev internacionalizacije slovenskega gospodarstva Go International Slovenia, med 7. in 15. novembrom 2015, organizirala obisk sedemnajst članske transportno logistične delegacije v Ho Chi Minh ter Jakarto.

Člani delegacije so se v Ho Chi Minhu, v okviru EVBN konference, srečali z uveljavljeni strokovnjaki s področja transporta in logistike, med drugim z vodilnimi predstavniki Vietnam Supply Chain, Vietnam Logistics Institute & Vietnam Logistics Associaton, Maersk Vietnam in Maersk Line Vietnam&Cambodia, EVBN – Evropsko vietnamsko poslovno mrežo ter Central and Eastern European Chamber of Commerce. V okviru obiskov lokalnih podjetij, prav tako v organizaciji EVBN, so si člani delegacije ogledali kontejnersko pristanišče Cat Lai, ki ga upravlja Saigon Newport Corporation ter Saigon Coop Distribution Center.

 V okviru programa obiska v Jakarti, ki ga je organiziralo združenje ALFI - Indonezijsko združenje logistov in špediterjev, so si člani delegacije ogledali pristanišče Pelindo II, se sestali s člani združenja ALFI ter predstavniki resornih indonezijskih ministrstev.

 Z obravnavanim obiskom se nadaljuje skupinska promocija slovenskega transporta-logistike na prekomorskih trgih, s katero smo na GZS organizirano pričeli leta novembra 2009 v Maleziji in Singapurju, nadaljevali junija 2010 na Kitajskem in v Hong Kongu, novembra 2010 v Indiji ter aprila 2013 in junija 2014 na Kitajskem.

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.