Novice


Arhiv: Slovenska poslovna delegacija v Turčiji

Ljubljana, 19. novembra 2015 - 20-članska poslovna delegacija v organizaciji Turško-slovenskega poslovnega sveta pri Gospodarski zbornici Slovenije (GZS) je zaključila obisk v Turčiji. Po uspešno izvedeni poslovni konferenci v organizaciji Istanbulske industrijske zbornice s poudarkom na bilateralnih medsebojnih srečanjih je del delegacije nadaljeval obisk z individualnimi programi.

Obisk slovenske sektorsko dokaj raznolike delegacije je v gospodarski prestolnici Turčije zbudil zanimanje 40 potencialnih partnerjev s turške strani. Člani slovenske delegacije so tako opravili blizu sto bilateralnih razgovorov in se v mnogih primerih dogovorili za individualne obiske ali nadaljevanje izmenjave informacij in poslovnih predlogov. Precej zanimanja je bilo tudi na “institucionalni” ravni in v dogovoru z Istanbulsko trgovinsko zbornico je bil začrtan program izmenjave še dveh poslovnih delegacij v prihodnjem letu. Poslovnemu obisku sejma TurkeyBuild v maju 2016 pa bomo dodali še obisk specializiranega sejma kovinske industrije v Istanbulu v februarju 2016. V obeh primerih bo za udeležena slovenska podjetja možno organizirati B2B srečanja s potencialnimi lokalnimi partnerji. Ponovno se je pokazalo, da turški partnerji tudi v poslovnem pogledu razmišljajo “na veliko”, kar za slovenska podjetja predstavlja izziv in nujen razmislek o strategiji vstopa in nastopa na tem trgu in s tem tudi na drugih trgih v regiji.

Za mreženje med samimi člani slovenske delegacije in častnimi konzuli RS v Turčiji je poskrbelo Veleposlaništvo RS v Turčiji, ki je na predvečer poslovnega dogodka organiziralo sprejem za člane delegacije in goste. V istem času se v Istanbulu mudi tudi delegacija predstavnikov slovenskega turističnega sektorja v organizaciji SLOTUR – Slovensko-turškega poslovnega kluba. Delegaciji nastopata usklajeno, tako, da lahko govorimo skoraj o “slovenskih dnevih” v Istanbulu. Sicer je obisk obeh delegacij podprla javna Agencija SPIRIT.

V naslednjem obdobju bo izvedena analiza učinkovitosti obiska, na osnovi katere bo Turško-slovenski poslovni svet pri GZS načrtoval svoje prihodnje aktivnosti. 

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.