Novice


Arhiv: Opravljanje storitev v Švici

Gostja je podala izredno natančne informacije glede postopkov in pravil, ki jih je treba upoštevati, ko želi podjetje opravljati storitve v Švici. Za izbran seznam dejavnosti je teh postopkov in regulativ izredno veliko in podjetja iz teh dejavnosti morajo vložiti kar nekaj časa in znanja tujih jezikov, če želijo postopke pravilno izpeljati. Pri tem je dobrodošlo čim bolj natančno planiranje potrebnega dela v Švici, saj je treba zahtevane informacije dati švicarskim uradom vnaprej, vsako odstopanje pa pomeni dodatne težave.

V kolikor podjetja tega ne upoštevajo, skoraj po pravilu sledijo visoke kazni in celo prepoved poslovanja na ozemlju Švice do pet let. Švica skrbi za izvajanje predpisov preko kontrol na delovnih mestih. Izkušnje podjetij, ki že poslujejo v Švici so tudi take, da prejemajo od pristojnih organov zahtevke za plačilo različnih pristojbin četudi niso k temu zavezane. Vendar je treba odgovoriti na vsak njihov dopis in dokazati, da temu ni tako.

Zato priporočamo, da se pred napotitvijo zaposlenih v Švico dobro pozanimate o teh postopkih in zagotovite osebo, ki govori eden od uradnih jezikov Švice (odvisno, v katerem kantonu boste izvajali storitve). V prvi vrsti za pravilno izpolnjevanje obrazcev, nato za prevajanje dokumentov in nenazadnje za korespondenco s švicarskimi pristojnimi organi.

Tudi pri sami prodaji v Švico se je treba zavedati, da gre za izvoz, kar pomeni obvladovanje izvozne dokumentacije, upoštevanje uvoznega davka, ipd.

 

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.