Novice


Arhiv: Poslovno srečanje Forum Agenti v Milanu tudi tokrat uspešno za slovenske udeležence

Konec preteklega tedna je na sejmišču MiCo (Milano Congressi) potekal poslovni dogodek Forum Agenti Milano, katerega se je pod okriljem Gospodarske zbornice Slovenije, javne agencije SPIRIT Slovenija ter Gospodarskega urada RS v Milanu udeležilo 10 slovenskih podjetij.

Tradicionalni, sedaj že mednarodni, poslovni dogodek Forum agenti Milano, ki je potekal med 26. in 28. novembrom je namenjen vzpostavljanju neposrednih kontaktov med tujimi in italijanskimi ponudniki izdelkov in storitev, ki iščejo zastopnike in agente za vstop ali širjenje poslovanja na italijanskem trgu.


Skupaj se je dogodka udeležilo okoli 400 italijanskih in tujih podjetij, poleg italijanskih je bilo največ tujih podjetij prav iz Slovenije (poleg omenjenih 10 podjetij, se je predstavilo še pet drugih slovenskih podjetij) ter okoli sedem tisoč italijanskih agentov in zastopnikov.


Deset slovenskih podjetij, in sicer CODEX d.o.o. (ležaji in pogonska tehnika),  STUBELJ d.o.o. (električni agregati), KONSTILL d.o.o.  (avtomobilska oprema), VILPO d.o.o. (gozdarski traktorji, hidravlična oprema in posebna tehnična vozila), IMP PUMPS d.o.o. (obtočne črpalke), GROZDINA DARKO s.p. (okenska senčila), LINEA DIRECTA d.o.o. (klicni centri in marketinška dejavnost), PANVITA MIR d.d. (prehrambni mesni izdelki), ALU ALPREM d.o.o. (okenski profili in ostali izdelki iz aluminija) ter PLASTIKA SKAZA d.o.o. (plastični izdelki)  je v dveh dneh opravilo okoli dvesto poslovnih razgovorov. Srečanja z italijanskimi agenti in zastopniki so potekala v okviru skupnega nacionalnega prostora, kjer so imela podjetja svoj prostor za vnaprej organizirane individualne sestanke ter predstavitev manjših izdelkov in predstavitvenih materialov.

 

Ob finančni podpori agencije SPIRIT in Ministrstva za zunanje zadeve, Gospodarska zbornica Slovenije podobne dogodke organizira že zadnja tri leta, vsako leto spomladi na jugu Italije, jeseni pa v Milanu. Tudi tokrat se je pokazalo, da ta oblika organiziranih srečanj predstavlja odlično izhodišče in priložnost za vstop ali širjenje poslovne dejavnosti na 60 milijonskem italijanskem trgu, kar potrjujejo tudi nekatere izjave sodelujočih:

 

Plastika Skaza d.o.o., g. Kristjan Prinčič, področni vodja prodaje - Po uvodni predstavitvi Foruma na GZS smo se dogodka Forum Agenti letos udeležili prvič. Pred samim dogodkom so me oblivali mešani občutki povezani predvsem z udeležbo agentov in zanimanjem za naše izdelke. Že takoj s pričetkom prvega dne pa je postalo jasno, da bo dogodek zelo dobro obiskan, prav tako naš razstavni prostor, ki je bil praktično stalno zaseden z italijanskimi poslovneži. Celotni poslovni dogodek lahko ocenimo kot uspešen, čemur je botrovala dobra organizacija s strani GZS, agencije SPIRIT in Ministrstva za zunanje zadeve oziroma njihovih predstavnikov na samem dogodku.

 

Alu Alprem d.o.o., ga. Nastja Horvat, marketing -  Želimo pohvaliti dobro organizacijo in obveščanje s strani slovenskih organizatorjev. Tovrstnega dogodka smo se udeležili prvič in čeprav nismo imeli posebnih pričakovanj, smo dosegli svoj cilj: predstavitev na italijanskem trgu in pridobitev kontaktov potencialnih partnerjev (agentov).

 

Panvita Mir d.d., ga. Andreja Šiftar, vodja ključnih kupcev -  Glede na to, da smo se dogodka udeležili prvič, smo pozitivno presenečeni nad samo organizacijo kot tudi nad poslovnim odnosom italijanskih sogovornikov. Zanimanje za naše proizvode in odziv italijanskih poslovnežev je bil večji od pričakovanj.

 

Slovenski organizatorji poslovnih delegacij, ki se odvijajo pod imenom Forum Agenti v Italiji, že sedaj vabimo slovenska podjetja, da se udeležijo dogodkov v letu 2016 in sicer konec aprila v Veroni ter konec novembra ponovno v Milanu. 

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.