Novice


Arhiv: Zavarovanje in poplačila terjatev v tujini

Poslovanje s tujino je pomemben segment slovenske ekonomije, saj na zunanjem trgu dosegamo dobro tretjino bruto domačega proizvoda. V veliki meri so v poslovanje s tujino vključena srednje velika, mala in celo mikro podjetja, ki so pri poplačilu svojega blaga in storitev še posebej občutljiva. Vsako neplačilo lahko ogrozi njihov obstoj. Zaradi velike konkurence na tujih trgih in nepoznavanja poslovnih navad in kulture je ustrezno zavarovanje terjatev težko doseči, ob njihovi zapadlosti pa je poplačilo lahko zamudno, drago (sodna pot) ali zaradi nedelovanja pravne države celo nemogoče.

Na današnjem seminarju o zavarovanju in poplačilu terjatev v tujini so specializirane organizacije pregledno in konkretno predstavile svoje storitve in orodja za obvladovanje tega področja poslovanja tako v fazah pred nastankom kupo-prodajnega razmerja (bonitete), kot tudi  možnosti zavarovanja za primer nevarnosti ali dejanskega nastanka neplačila. Predstavljene so bile tudi možnosti predhodnega poplačila terjatev (faktoring).

Seminar je vzbudil dokajšnje zanimanje podjetij, ki so v neposredni interakciji s predavatelji podrobneje poizvedovala o podrobnostih, postopkih in stroških njihovih storitev.

 Svoje storitve so predstavili Banka Koper d.d., SID - Prva kreditna zavarovalnica, S-Factoring d.d., Coface Slovenija in Pro Kolekt.

                       

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.