Novice


Arhiv: Konferenca: Izkušnje organov za ugotavljanje skladnosti (priglašenih organov) v EU in Sloveniji

Slovenski institut za kakovost in meroslovje vas vljudno vabi na mednarodno konferenco Izkušnje organov za ugotavljanje skladnosti (priglašenih organov) v EU in Sloveniji, ki bo potekala 19. aprila 2016 na Zavodu za gradbeništvo (ZAG), Dimičeva 12, Ljubljana. 

Večina slovenskih podjetij je izvozno usmerjenih ter želi svoje proizvode prodajati tudi na tujih trgih. Za uspešno prodajo je potrebno dosledno upoštevati veljavne tehnične predpise posameznih držav. Eden zanimivejših trgov, ki se ponaša s svojo specifično tehnično zakonodajo, je gotovo ruski. 

Mednarodno konferenco je Slovenski institut za kakovost in meroslovje (SIQ) pripravil v sodelovanju z Združenjem ruskih industrialcev in podjetnikov (RSPP). Na njej bodo obravnavali:

  • veljavne tehnične predpise Ruske federacije (RF) in Evrazijske ekonomske unije (EAEU),
  • ugotavljanje skladnosti proizvodov in potrebne certifikate za prodajo na tržiščih RF in EAEU,
  • izkušnje slovenskih institucij infrastrukture kakovosti vključno s priglašenimi organi, z namenom usklajevanja pristopov s sorodnimi institucijami v RF in ostalih državah članicah EAEU. 

Veliko bo priložnosti za navezovanje stikov z ruskimi partnerji z različnih strokovnih področij iz gospodarstva in ne gospodarstva. Pridobili boste informacije, ki so ključne pri zagotavljanju in vzpostavljanju pogojev za prost pretok blaga znotraj celotne novo nastajajoče Evrazijske gospodarske unije. 

Več informacij o programu ter prijavi najdete v priponki. 

Pripete datoteke

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.