Novice


Arhiv: Urejanje vizumov za kratkoročno bivanje turških državljanov v Sloveniji

S 5. aprilom 2016 je tudi v Turčiji uvedeno sodelovanje z zunanjim ponudnikom storitev pri urejanju vizumov za kratkoročno bivanje. Na javnem razpisu je bilo izbrano podjetje VFS Global, s katerim je bila podpisana pogodba za območje Turčije.

Slovenija je s tem v Turčiji pridobila več lokacij, kjer lahko državljani Turčije in državljani tretjih držav, ki imajo urejeno bivanje v Turčiji, zaprosijo za vizum na številnih lokacijah.

Urejanje vizumov za turške državljane preko ponudnika VFS Global vključuje sprejem vizumske dokumentacije, zajem biometričnih podatkov, posredovanje dokumentov in podatkov Veleposlaništvu RS v Ankari ter vračilo dokumentov po končanem postopku.

Veleposlaništvo v vsakem primeru ohranja možnost podaje vizumske vloge neposredno na veleposlaništvu, vendar le za osebno oddajo vizumskih vlog. Oddaja vizumskih vlog na veleposlaništvu preko tretjih oseb ni možna.

Več informacij je na voljo na spletnih straneh VFS Global ( http://www.vfsglobal.com ) in Veleposlaništva RS v Ankari ( http://ankara.veleposlanistvo.si ). 

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.