Novice


Arhiv: Egiptovski gospodarstveniki na obisku na GZS

Ljubljana, 11. maj 2016 – Ob današnjem obisku delegacije vodilnih članov združenja Egyptian Council for Sustainable Development je bilo na GZS opravljenih prek 70 poslovnih razgovorov med slovenskimi in egiptovskimi gospodarstveniki. Dogodek je organizirala Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo ter Javno agencijo SPIRIT Slovenija.

Predstavniki egiptovskih podjetij so izrazili pričakovanje, da bo industrijska in zasebna potrošnja v Egiptu na srednji rok rasla. Zato iščejo nove poslovne priložnosti na tujih trgih, predvsem tudi znotraj EU. V okviru tokratnega obiska preučujejo možnosti na slovenskem in hrvaškem trgu. Kot so izpostavili, vidijo priložnosti za sodelovanje s slovenskim gospodarstvom predvsem na področju strojev in opreme za lesnopredelovalno industrijo, rudarstva, inženiringa, notranje opreme ter okoljevarstva.

Delegacija egiptovskega sveta bo v Sloveniji še do petka, 13. maja 2016. V prihodnjih dneh so tako predvideni še sestanki v Luki Koper, Robotini, Duolu, Iskri ter Pipistrelu.

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.