Novice


Arhiv: B2B srečanja v Milanu

V okviru razstave Slovenia Design Showroom 2016, Milano je v sredo 25. 5. in v četrtek 26. 5. potekal drugi organizirani poslovni dogodek – poslovna delegacija z individualnimi srečanji v Udinah in Milanu.

Devetnajst članska delegacija, v kateri so bili predstavniki trinajstih razstavljalcev, Javne agencije SPIRIT Slovenija, Gospodarske zbornice Slovenije in Gospodarskega urada iz Milana je v okviru programa srečala preko trideset italijanskih potencialnih partnerjev - italijanske arhitekte, oblikovalce, trgovske agente in predstavnike trgovin s design pohištvom. V slovenski delegaciji so sodelovali predstavniki  Aklih Design Studio, Donar, Folio, GEO Energetika, Gonzaga – Pro, Kubus Interier, LED Luks, M TOM, Maechtig Vrhunc Arhitekti, Prinčič Barbara, Rokodelski center Ribnica, Stories design, Studio Drevo. Pretežna večina, tako italijanskih kot slovenskih udeležencev, je svoje prve vtise zaokrožila v »zanimivo in zelo verjetno bodoče sodelovanje«. 

Poslovna delegacija se prvi dan seznanila z delovanjem in oblikami sodelovanja oblikovalcev, arhitektov in industrije ter oblikami podpore internacionalizacije v pohištvenem grozdu ASDI v bližini Udin, je v nadaljevanju imela srečanje z direktorjem marketinga in solastnikom skupine Cumini. Skupina, ki posluje v Evropi, Ameriki in arabskih državah, tako na področju mode kot pohištva in notranje opreme, ima zgolj na svojem sedežu v  Gemoni del Friuli preko 10.000 m2 prodajnih in skladiščnih površin. Prodajni salon s svojo ponudbo potrjuje, da je Cumini trend setter na pohištvenem področju. Proizvodi, ki se nahajajo v njihovi ponudbi so tako mednarodno znane blagovne znamke ali proizvodi izbrani na sejmih in razstavah. Odločitev za izbor proizvodov v njihov prodajni ponudbo pa sprejema posebna komisija skupine. Na samem sedežu se nahaja tudi trgovina z dodatki za dom, izbranih iz različnih koncev sveta, ki proizvajalcem omogočajo začetno analizo italijanskega trga. Udeleženci srečanja so bili povabljeni, da posredujejo svojo celovito ponudbo.

 26. maja je delegacija v Milanu, po predstavitvi na Združenju arhitektov Milano, začela z individualnimi razgovori, ki so se nadaljevali v prostorih razstavnega prostora na Vii Saffi 9. Slovenski predstavniki so se srečali z arhitekti, ki projektirajo notranjo opremo in zunanje ureditve, s trgovskimi agenti, ki zastopajo trgovine s pohištvom in s predstavniki trgovin z design pohištvom. Udeleženci so imeli preko 60 sestankov. Poleg zanimanja za vsakega izmed razstavljenih izdelkov, smo dobili povpraševanja tudi za druge slovenske proizvajalce pohištva in za proizvajalce lesenih montažnih hiš. Slovenski razstavljalci so povabljeni k razstavi in prodaji svojih izdelkov v Trstu ter k skupinskemu sodelovanju na specializiranih sejmih v Milanu.

 

Dodatne informacije: Mojca Osojnik, E: mojca.osojnik@gzs.si

VEČ INFORMACIJ O RAZSTAVI: www.gzs.si/slovenidesignshowroom

 

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.