Novice


Arhiv: Obisk predstavnikov nekaterih najboljših japonskih podjetij v Sloveniji

Našo državo je, 17. oktobra 2016, obiskala številčna gospodarska delegacija iz dežela vzhajajočega sonca, ki jo organiziralo japonsko poslovno združenje Keidanren.

Ob tej priložnosti je Gospodarska zbornica Slovenije v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo, Ministrstvom za infrastrukturo, agencijo SPIRIT ter Veleposlaništvom Japonske organiziralo poslovno konferenco in srečanje s predstavniki slovenskega gospodarstva.

Konference sta se udeležila in vse zbrane nagovorila tudi ministra g. Zdravko Počivalšek in g. Peter Gašperšič, ki sta izpostavila možnosti za še boljše in obsežnejše gospodarsko in trgovinsko sodelovanje med državama. Med drugim je bilo omenjeno sodelovanje na področju pametnih tehnologij (projekt NEDO), sodelovanje na področju širitve turističnih izmenjav ter uporabe logističnih in transportnih poti pri poslovanju Japonske z EU. Srečanja se je udeležilo okoli petdeset predstavnikov slovenskega gospodarstva, predvsem iz panog IKT, energetike, pametnih tehnologij, logistike in transporta, kemije, farmacije, idr.

Japonsko poslovno združenje Keidanren je gospodarsko združenje, katere člani so poleg največjih in najpomembnejših japonskih podjetij (teh je 1409), tudi posamična japonska nacionalna industrijska združenja (109 članov) in regionalne ekonomske organizacija (47). Več informacij na - https://www.keidanren.or.jp/en/

Foto: Tamino Petelinšek, STA

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.